Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novčane nagrade

Nakon odličnih rezultata na državnoj maturi, najbolji su nagrađeni: "Pripremao sam se cijele godine"

Aktualno Galerija Nagrađeni maturanti - 1 Nagrađeni maturanti - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nagrađeni maturanti - 2 Nagrađeni maturanti - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nagrađeni maturanti - 3 Nagrađeni maturanti - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nagrađeni maturanti - 4 Nagrađeni maturanti - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Državna matura - 1 Galerija 1/7 >>
Nakon što su neki ovogodišnji maturanti pokazali bolje znanje i od samih sastavljača pitanja za državnu maturu - Dnevnik Nove TV doznao je koji su maturanti za svoje znanje osvojili nagrade. Neki su ispite riješili bez iti jedne greške.

Čak 100 posto riješen ispit iz matematike i informatike, 100 posto iz fizike, 98 iz matematike, 96 iz hrvatskog, 96 posto iz hrvatskog, 78 iz povijesti, 100 posto iz engleskog, kemije, a iz matematike 98. To su nagrađeni rezultati maturanta. Predmet koji je gotovo svaki drugi maturant pao - učenik zagrebačkog MIOCA je rasturio. Andrej je fiziku riješio bez greške.

"Ove godine je ispit bio teži, ali iza mene je dobra priprema, bilo je važno snaći se dobro i imati malo sreće", rekao je Andrej Nikšić iz XV. Gimnazije Zagreb.

Uz najbolje riješene ispite iz matematike, fizike i hrvatskog ovaj budući student FER-a dobio je nagradu od 5000 dolara.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Poreču - 2 Snažan vjetar i kiša FOTO/VIDEO Pogledajte timelapse nevremena koje je poharalo Poreč: "Sve je došlo u sekundi, počeli smo panično trčati prema autu"

Sigurno ću dio sačuvati sa strane i štedjeti, a dio možda utrošim na neko putovanje", poručio je Andrej.

Slatke brige muče i pulskog gimnazijalca Matu. Za ispite bez greške dobio je 5000 eura nagrade.

"Za svaku maturu sam se pripremao u prosjeku tri dana prije mature, koristio sam razmake između matura, ali pripremao sam se više manje kroz cijelu godinu tako što sam učio doma", izjavio je Mate Marjanović, dobitnik nagrade za informatiku S&T-a

No manje će sada biti doma, donosi reporterka Dnevnika Nove TV, Martina Bolšec Oblak.

"Dalje ću upisati computer science na Cambridgeu u Engleskoj jer me od djetinjstva zanima informatika i išao sam uvijek na natjecanja iz informatike i matematike", objasnio je Mate. 

Za najuspješniju kombinaciju hrvatskog i povijesti nagrađena je sisačka gimnazijalka Dorotea.

"Povijest mi nije trebala za faks i upisala sam ju za dušu, jako ju volim i cijelo vrijeme sam ju učila u školi", napomenula je Dorotea Pešun iz Gimnazije Sisak te dobitnica nagrade Ante Žužul.

No, učenje nije završila na mjestu gdje ga je i počela - u zgradi sisačke gimnazije. Obnovljena škola dočekat će neke druge učenike.

Pročitajte i ovo Sabor Blokada pravosuđa U Saboru o svemu, samo ne o bitnome: "Ovdje nema 'seljakuša ni selakuša'"

"Pogodio nas je i potres i pandemija tako da zapravo jako puno svog obrazovanja smo proveli u drugim školama, ovdje smo tek započeli i nismo uspjeli završiti“, rekla je Dorotea, a na pitanje reporterke kako joj je kad dođe u sisačku gimnaziju odgovorila je: "Malo teško, i žao mi je što nisam provela četiri godine ovdje."

S 333 eura nagrađeno će biti još tridesetak najboljih maturanata. Za ispite bez greške iz engleskog i kemije među njima je i splitska gimnazijalka Bruna.

"Ja sam stvarno prezadovoljna, pisala sam šest ispita mature dobila sam sve petice, nisam očekivala toliko dobre rezultate", poručila je Bruna Bakota, učenica 3. gimnazije Split.

Recept za uspjeh ovi mladi ljudi rado otkrivaju za buduće maturante. I to jednoglasno - učite redovito i samo bez stresa.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene