Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrada Marin Soljačić

Ipak se isplati učiti, nagrađeni su najbolji maturanti

Nagrađeni maturanti (Foto: Dnevnik.hr)
Nagrađeni maturanti (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nagrađeni maturanti (Foto: Dnevnik.hr) Nagrađeni maturanti (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Iva Barać (Foto: Dnevnik.hr) Iva Barać (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dopdjela nagrada za maturante (Video: Dnevnik.hr) Dopdjela nagrada za maturante (Video: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dino Držaić i Karlo Kolar (Foto: Dnevnik.hr) Dino Držaić i Karlo Kolar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Lukas Božić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Nagrađeni su najbolji ovogodišnji maturanti. Jedna učenica je napisala dva testa bez greške, uz nju je nagrađeno četvero iz stukovnih škola.

Iva Barać, učenica Treće gimnazije u Splitu napisala je bez greške dva ispita na maturi i tako postala vlasnica nagarde Soljačić u iznosu od 5 tisuća američkih dolara. “Mislim da ne treba stvarati toliko drame oko mature, ali mora se učiti od samog početka i slušati profesore pa onda kase približi matura neće biti panike nego će se ponavljati već naučeno. Zato sam posebno zahvala svjojim profesorima koji su mi to omogućili“, rekla je Barać.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stres zbog državne mature Pismo maturantice ministrici Divjak: "Smatrate li da zaslužujemo konstantne napadaje panike i izljeve suza svaki put kada vas vidimo na televiziji?" Slika nije dostupna 59 posto maturanata pod pritiskom Maturanti su pod stresom već šest mjeseci prije mature

Nagrađeno je i četvero učenika strukovih škola koji su jedan ispit riješili sa 100%. Priznanja im je uručila ministrica obrazovanja Blaženka Divjak te utemeljitelj nagrade znanstvenik Marin Soljačić. Dvoje strukovnjaka su iz Tehničke škole Ruđer Bošković. Dino Držaić i Karlo Kolar kažu da su za njihove rezultate zaslužni dobri profesori i dobra priprema.

Lukas Božić iz Gospodarske škole Buje se prestrašio jer je mislio da će biti teško. “Meni je iskreno bilo relativnio lagano, a mislio sam kako će bit kad se približavalo vrijeme mature i mislio sam da ce biti jako teško ali nije“, kaže Božić. I četvrti je Vedran Zović iz Tehničke škole Pula. “Uzmite učiti na vrijeme, ja nisam i dobro sam prošao ali uzmite učiti na vrijeme“, poručio je Zović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene