Nagrađeni su najbolji ovogodišnji maturanti. Jedna učenica je napisala dva testa bez greške, uz nju je nagrađeno četvero iz stukovnih škola.

Galerija


Iva Barać, učenica Treće gimnazije u Splitu napisala je bez greške dva ispita na maturi i tako postala vlasnica nagarde Soljačić u iznosu od 5 tisuća američkih dolara. “Mislim da ne treba stvarati toliko drame oko mature, ali mora se učiti od samog početka i slušati profesore pa onda kase približi matura neće biti panike nego će se ponavljati već naučeno. Zato sam posebno zahvala svjojim profesorima koji su mi to omogućili“, rekla je Barać.

Vezani članci Pavo Barišić i Blaženka Divjak Fakultet hrvatskih studija podnio prijavu protiv ministrice Divjak: "Sumnjamo da je zloupotrijebila položaj i ovlasti" Lovro Kuščević Kuščević o iskazivanju povjerenja Blaženki Divjak: ''Svi smo svjesni njezina rada'', Štromar mu odgovorio na Facebooku

Nagrađeno je i četvero učenika strukovih škola koji su jedan ispit riješili sa 100%. Priznanja im je uručila ministrica obrazovanja Blaženka Divjak te utemeljitelj nagrade znanstvenik Marin Soljačić. Dvoje strukovnjaka su iz Tehničke škole Ruđer Bošković. Dino Držaić i Karlo Kolar kažu da su za njihove rezultate zaslužni dobri profesori i dobra priprema.

Lukas Božić iz Gospodarske škole Buje se prestrašio jer je mislio da će biti teško. “Meni je iskreno bilo relativnio lagano, a mislio sam kako će bit kad se približavalo vrijeme mature i mislio sam da ce biti jako teško ali nije“, kaže Božić. I četvrti je Vedran Zović iz Tehničke škole Pula. “Uzmite učiti na vrijeme, ja nisam i dobro sam prošao ali uzmite učiti na vrijeme“, poručio je Zović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr