Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Hrvatske udruge sindikata stigla je reakcija na poskupljenje hrane.


Predsjednik HUS-a, Ozren Matijašević  poslao je dopis u kojem upozorava da Vlada najavljuje poteze kojima postojeće negativne trendove može samo produbiti. 'Povećanje izvoznih i smanjenje uvoznih carina za prehrambene proizvode može dovesti samo do daljnje destimulacije i slabljenja domaće proizvodnje, daljnjeg produbljivanja trgovinskog deficita u RH i novog pogodovanja veletrgovcima i uvoznicima u čemu građani ove zemlje mogu očekivati samo viši trošak i nižu kvalitetu', objasnio je.

>> Matijašević: HUS će tražiti ukidanje Ustavnog suda

Matijašević smatra kako je žalosno da Ministarstvo poljoprivrede atmosferskim neprilikama još uvijek pristupa na način da država poljoprivrednicima praktički jamči povoljne uvijete te u slučaju njihova izostanka nadoknađuje štete. Dodao je kako spoj takvih 'slučajnih' okolnosti upropaštava enormni poljoprivredni potencijal Slavonije i drugih agrarnih regija.

'Građani Hrvatske pored navedenih nevolja imaju i tu da za razliku od svojih europskih susjeda 'igrom slučaja' plaćaju i najskuplji PDV na hranu . Sve ove okolnosti upućuju na zaključak da su nadležni resori negdje usvojili strategiju izgladnjivanja građana te da je provode s neviđenom ustrajnošću', napisao je Matijašević.

>> Matijašević: Neću na prosvjed, svježe su mi rane suludih etiketa 'kolega'

Pozvao je sve građane i proizvođače hrane da daljnje događaje i strateške odluke u ovom resoru ne prepuštaju poznatim hrvatskim slučajnostima.'Pod krinkom nespretnosti i neznanja vladajući nam spremaju novo opterećenje koje možemo izbjeći samo daljnjim zagovaranjem uvođenja privilegiranih stopa PDV-a za hranu i protivljenjem najavljenim carinskim mrežama', dodao je Matijašević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Pet shop, ilustracija Povlači se hrana za životinje iz velikog trgovačkog lanca: Inspekcija potvrdila prisutnost pesticida Ivica Katavić, predsjednik Udruženja trgovine pri HGK Hoće li niži PDV na hranu dovesti do pada cijena? ''Nitko se ne želi igrati s kaznom koju bi im dali kupci''
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju