Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević priopćio je da neće sudjelovati u prosvjedu najavljenom za 26. veljače u Zagrebu uz objašnjene da su ovotjedni događaji doveli do nesuglasica i razilaženja u stavovima te neželjenih političkih konotacija vezanih uz etiketiranje suprotstavljenih braniteljskih grupacija što ukazuje na nepostojanje zajedničke platforme solidarnosti.


'U takvim okolnostima podjela među braniteljskim udrugama svojim sudjelovanjem u prosvjedu mogla bi dovesti do neželjenog i neutemeljenog svrstavanja moje osobe u ovu ili onu grupaciju', priopćio je predjsednik HUS-a, koji je uputio apel braniteljskim udrugama da jedinstvenim nastupom kao što su jedinstveno obranili Hrvatsku od neprijateljske agresije, ustraju u ostvarenju posve opravdanog cilja.

Vezani članci Slika nije dostupna Sindikati prijete referendumom o mirovinskom osiguranju Slika nije dostupna Matijašević: Predaja 190 kg teških potpisa u srijedu u 13 sati

>> Jesu li prosvjedi smetnja za ulazak u EU?

'Još su mi svježe rane od neopravdanih i suludih etiketa 'kolega' i dijela medija prilijepljenih mi tijekom prosvjeda protiv uvođenja harača, protiv nepravde i nemorala tijekom 2009. godine. Jedna od tih je i ona koja se organizatorima prosvjeda i danas ponavlja, da se to radi u dogovoru s HDZ-om', kaže Matijašević.

Žalostan zbog propuštanja prilike

Navodi da ga žalosti što neće imati priliku još jednom ukazati na osnovne probleme koji more većinu građana ove zemlje, kao što su neodgovornost vlasti u vođenju ekonomske politike, rasprodaja resursa i uništenje realnog sektora, nezaposlenost, besperspektivnost mladih i nedostatak elementarne etike i morala u obavljanju poslova od općeg interesa.

Matijašević navodi da najzaslužniji za mir i slobodu koje uživamo s pravom od države očekuju zaštitu nepravedno progonjenog branitelja Tihomira Purde i nepravde koja se time nanosi svim braniteljima. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju