Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnje na pedofiliju

Nadbiskup Barišić komentirao slučaj suspendiranog klerika: ''To je bolno pitanje''

Nadbiskup Marin Barišić (Dnevnik.hr)
Nadbiskup Marin Barišić (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Nadbiskup Marin Barišić (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Tijekom konferencije HBK-a nadbiskup Marin Barišić upitan je za suspenziju klerika iz Splita.

''To je bolno pitanje. Prvo trebam izraziti svoje suosjećanje i bol sa potencijalnim žrtvama. Kažem potencijalnim, jer mi smo sada u fazi istrage koja se vodi na dvostrukoj razini. Ima ova naša kanonska, interna, crkvena, a ima i civilna, policijska. Kad sam bio upoznat sa sumnjama, odmah sam reagirao jer ovdje moramo biti na nultoj točki tolerancije. To je bolno, ali ne znam hoće li stvari ići u smislu potvrde ili odbijanja moje sumnje. Kao nadbiskup, moram reagirati na svaki znak i sumnje'', rekao je Barišić te dodao da će i javnost biti informirana sukladno razvoju situacije.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Podsjetimo, u slučaju klerika kojeg je Splitsko-dalmatinska nadbiskupija suspendirala zbog sumnje u kažnjivo djelo, policija je sama pokrenula istragu i razgovore s Crkvom. U javnosti se počela spominjati pedofilija, iako sumnje nisu službeno potvrđene. Crkva je problem odlučila raščistiti prvo sama, unutar svojih redova. Ordinarij je imenovao crkvenog suca istražitelja i bilježnika koji su dobili zadatak da se raspitaju o činjenicama i okolnostima. Policiji ništa nisu javili. Međutim, policija je sama reagirala po saznanju iz javnosti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene