U slučaju klerika kojeg je Splitsko-dalmatinska nadbiskupija suspendirala zbog sumnje u kažnjivo djelo Crkva se još ne izjašnjava s dodatnim informacijama.

Galerija


Iako Crkva slučaj nije prijavila policiji, danas doznajemo da je policija sama pokrenula istragu i razgovore s Crkvom.

Vezani članci Nadbiskup Marin Barišić (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Nadbiskup Barišić komentirao slučaj suspendiranog klerika: ''To je bolno pitanje'' Ivica Msštruko, bivši diplomat (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Maštruko o suspenziji klerika: Crkva je vjerojatno pokušala zataškati taj problem

Podsjetimo, Splitom se u utorak ujutro brzo proširila vijest o suspenziji jednog klerikaSve je na svojim službenim stranicama oglasila sama Nadbiskupija, a kao razlog suspenzije Crkva je navela moguće kažnjivo djelo.

U javnosti se potom počela spominjati pedofilija, iako sumnje nisu službeno potvrđene. Iz Crkve su istaknuli kako u svrhu dobrog glasa, primarno žrtve, o ovoj temi više ne mogu govoriti.

Podsjetimo i da je Crkva problem odlučila raščistiti prvo sama, unutar svojih redova. Ordinarij je imenovao crkvenog suca istražitelja i bilježnika koji su dobili zadatak da se raspitaju o činjenicama i okolnostima. Policiji ništa nisu javili. Međutim, policija je sama reagirala po saznanju iz javnosti.