Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr)
Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić najavila je uoči sjednice Vlade u četvrtak da je u pripremi izmjena Zakona o dječjem doplatku, čime će se to pravo od 1. srpnja proširiti na 94.000 djece.


"17 godina nije nitko intervenirao u Zakon o dječjem doplatku. Devet godina nije nitko intervenirao ni povećavao rodiljne i roditeljske potpore", kazala je Nada Murganić.

Vezani članci Koliko koštaju demografske mjere predsjednice Grabar-Kitarović? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Izračunali smo koliko bi mogle koštati Predsjedničine demografske mjere Nada Murganić (Dnevnik.hr) "Predsjedničine mjere asociraju na program HDZ-a... treba jačati gospodarstvo''

Navela je i neke druge mjere koje imaju demografski učinak koji bi se, kaže, trebao vidjeti u narednom razdoblju, među ostalim natječaj za sufinanciranje kapitalnih investicija u jedinicama lokalne i područne samouprave, odnosno za izgradnju ili adaptaciju vrtića.

"Sredstva su bila raspoređena u iznosu od 67,5 milijuna kuna, u tijeku je i javni poziv koji je otvoren u iznosu od 300 milijuna kuna, za zapošljavanje teta i drugog pomoćnog osoblja u vrtićima, s ciljem usklađivanja privatnog i poslovnog života s ciljem ulaganja u kadrove", rekla je Murganić. (Hina)