Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nacionalno vijeće o utjecaju korupcije na gospodarstvo i premlaćivanju Rađenovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Nacionalnog programa suzbijanja korupcije trebalo bi održati svoju prvu tematsku sjednicu o utjecaju korupcije na gospodarstvo, a nakon toga na radnoj zatvorenoj sjednici saslušati izvješća DORH-a, USKOK-a i MUP-a o nedavnom napadu na čelnika Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića.

Potvrdio je to saborskim izvjestiteljima predsjednik Vijeća Željko Jovanović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završila u bolnici Učenici u Slavonskom Brodu pretukli djevojčicu: Škola nije prijavila slučaj policiji Ilustracija OPTUŽENI ZA UBOJSTVO Očekuju se prosvjedi, Biden smiruje tenzije! Danas objava brutalne snimke na kojoj policajci ubijaju čovjeka: "Muka mi je od onoga što sam vidio"

Sjednica pod nazivom "Korupcija - uteg hrvatskog gospodarstva" okupit će ugledne stručnjake iz Hrvatske i inozemstva koji su dali svoj doprinos suzbijanju korupcije.

Na sjednici se očekuju i potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec te ministrica pravosuđa Ana Lovrin.

Svoja iskustva članovima Vijeća trebali bi prenijeti i sam Rađenović, za kojega se vjeruje da je brutalno premlaćen zbog istraživanja nezakonitosti u Zagrebačkim cestama, te poduzetnik Goran Štrok, kojega su prošle godine lokalni dužnosnici reketarili tražeći gotovo pola milijuna eura mita za pribavljanje dozvola za rad njegova hotela Bellevue.

Jovanović je najavio kako će se Nacionalno vijeće ubuduće često okupljati na tematskim raspravama, kako bi problem korupcije razmotrilo sa što više aspekata.

Kazao je i kako će se iduća sjednica pozabaviti utjecajem medija i novinara na rješavanje korupcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene