Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pupovac i Radin složni

'Nacionalne manjine ne razmišljaju o napuštanju vladajuće koalicije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici SDSS-a i nacionalnih manjina ne razmišljaju o napuštanju vladajuće koalicije, a vladu će i dalje podržavati u strateškim nacionalnim pitanjima, izjavili su danas SDSS-ovac Milorad Pupovac i zastupnik talijanske manjine Furio Radin.

'Svima je pozicija u vladi nekomotna, zbog teških odluka koje treba donositi, no mi ćemo i dalje podržavati vladu u strateškim nacionalnim pitanjima, jer su sljedeći mjeseci ključni za završetak pregovora s EU i provođenje mjera za stabiliziranje proračuna i gospodarstva', rekao je Pupovac novinarima u Saboru. Najavu HSLS-a i bošnjačkog zastupnika Šemse Tankovića da razmišljaju o napuštanju vladajuće koalicije Pupovac je komentirao riječima: 'Postoji rizik da se, ako mi izađemo iz koalicije, Šemso Tanković vrati, a to ne želimo riskirati'.

Pročitajte i ovo Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata" Koalicija u središnjici SDP-a Predstavljena koalicija "Rijeke pravde": "Građani su najveća rijeka koja će odnijeti sav talog i smrad koji nam se nakupio u 30 godina"

>> Čehok: U HSLS-u se nije raspravljalo o izlasku iz koalicije

Furio Radin kaže, pak, da u Klubu nacionalnih manjina nije bilo govora o napuštanju koalicije te da su zastupnici nacionalnih manjina zadovoljni mnogim pomacima u posljednje vrijeme, poput vraćanja dvojezičnih natpisa na istarski ipsilon i izmjena Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. 'U Hrvatskoj nikad nije bilo izvanrednih izbora, a kada bi se oni sada dogodili, pokazali bi da je Hrvatska nestabilna i politički i ekonomski', rekao je Radin. Najava Šemse Tankovića ga, međutim, ne čudi, jer, podsjetio je, Tanković nije u Klubu nacionalnih manjina, nego u Klubu HSLS/SDA. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene