Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod bljeskovima munja

Načelnik Cerne: "Dvije trećine krovova je ostalo nepokrivenih. Šteta će se brojati u milijunima eura"

Uživo iz Cerne koja je uz Gradište najteže stradala, javila se reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić i otkrila hoće li šteta zbog popodnevnog nevremena i tamo biti još veće.

"Prije nekoliko trenutaka ovdje je protutnjalo novo nevrijeme, sad je nešto blaže, ali još uvijek ne izgleda dobro. Grmi, sijeva, nebo je crno. Sva stabla su se savijala, neka su i pukla. Morali smo se skloniti na sigurno jer se u blizini nalazi jedan stup električne energije koji je zaprijetio pasti na nas. Hitna pomoć prolazi, a štete će biti s današnjim danom još veće", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV, Marina Bešić Đukarić.

Pročitajte i ovo Dino Blažević vapaj za pomoć Načelnik o velikoj šteti u maloj općini na karlovačkom području: "Svi krovovi su devastirani"

"Mojim mještanima ovo nikako nije dobra večer. Dvije trećine krovova je ostalo nepokrivenih, a nadam se da se nitko nije zatekao u ovom vjetrovitom nevremenu da je ostao na krovu. Nadam se da su svi dobro, a šteta će se brojati u milijunima eura", rekao je Josip Štorek, načelnik Općine Cerna.

"Naše povjerenstvo je danas izašlo na teren i brojke će biti stvarno strašne jer svaki objekt i svaka kuća, govorim samo o stambenim kućama, a ne o poslovnim i gospodarskim objektima, šteta će biti ogromna. Moja procjena je oko četiri do pet milijuna eura", poručio je Štorek. 

Na pitanje reporterke može li Općina sve to financirati Štorek je odgovorio: "Naravno da mi ne možemo financirati kao jedinica lokalne samouprave niti mogu to sami mještani. Tu očekujemo veliku pomoć Vlade Republike Hrvatske i ovim putem ih pozivam da dođu u Cernu i ovdje okolo u naše općine i da posjete i vide u kakvom smo mi nevremenu proživjeli ova tri protekla dana."

Pročitajte i ovo Branka Ivančan-Picek Gošća Dnevnika Nove TV Šefica DHMZ-a otkriva je li moguće da uskoro vidimo tornado i kod nas te poručuje: "Crveno upozorenje znači da će nevrijeme sigurno biti tu"

"Bit će i velike štete u kućama i na pokućanstvu, tehnici i zidovi će biti vlažni, ne znam kako će sve ovo završiti", istaknuo je Štorek.

"Ne znamo što donosi noć, nije dobro, sijeva, grmi, vjetar se smirio, kiša još uvijek jako pada. Pratit ćemo i dalje situaciju na istoku Hrvatske", zaključila je Bešić Đukarić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene