Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu održana je Skupština vjerovnika za TŽV Gredelj.


Zbog manjka prostora na Trgovačkom sudu u Zagrebu, Skupština vjerovnika održana je na Zagrebačkom velesajmu. Ukupan broj vjerovnika je 1921, a od toga su 1643 radnika. Ukupne najavljene tražbine iznose gotovo 900 milijuna eura, a od toga se 270 milijuna kuna odnosi na zaostale plaće radnicima. Ostala potraživanja odnose se na dobavljače i banke.

>> U suzama: 480 radnika dobilo otkaz, 970 ugovor na mjesec dana

Prema stečajnom zakonu, radnici se nalaze u prvom isplatnom razredu, dok se banke i dobavljači nalaze u drugom razredu. Stečajni upravitelj Pero Hrkač će vjerovnicima iznijeti stečajni plan kojeg oni mogu ili prihvatiti ili odbiti. O njihovoj odluci ovisi budućnost Gredelja.

Podsjetimo, početkom prošlog mjeseca Trgovački sud pokrenuo je stečaj u tvornici željezničkih vlakova Gredelj zbog više od pola milijarde kuna duga.

Vezani članci 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) Potpisani sporazumi za oko 95 posto tražbina 3. maja: Konačno će doći do isplate plaće radnicima Ramush Haradinaj (Foto: AFP) Napetosti u Prištini: Raspuštena Skupština Kosova, izvanredni izbori početkom listopada

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook