Radnici Gredelja nisu dobili dobre vijesti. Njih 480 dobilo je otkaz, a 970 će raditi na ugovor od mjesec dana.


Radnici Gredelja ponovno su se okupili na prosvjedu koji se od jutra održava ispred upravne zgrade TŽV Gredelj. Stečajni upravitelj Pero Hrkač priopćio im je loše vijesti.

Vezani članci 3. maj (Foto: Pixsell, Goran Kovačić) Iz 3. maja uputili apel vjerovnicima: ''Stečaj je svakako najgori scenarij za sve u ovom procesu'' Brodogradilište 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) Još jedna prilika za riječki škver: Trgovački sud u Rijeci ponovno odgodio stečaj brodogradilišta 3. maj

Njih 480 dobilo je otkaz, a 970 ih ih je dobilo ugovor na samo mjesec dana.

>> 'Svi radnici će dobiti otkaz ugovora o radu. Znači svi!'

Stečajni upravitelj Hrkač rekao je kako će se nakon mjesec dana vidjeti što s preostalim radnicima, koji su dobili jednomjesečni ugovor. Radnici Gredelja traže njegovu smjenu i poručuju kako će do daljnjeg blokirati tvrtku.

Kako doznajemo, prvo ročište vjerovnika zakazano je za 12. prosinca. Radnici Gredelja sa zebnjom iščekuju hoće li završiti na burzi ili ne, a plaće nisu vidjeli od kolovoza.

Podsjetimo, početkom prošlog mjeseca Trgovački sud pokrenuo je stečaj u tvornici željezničkih vlakova Gredelj zbog više od pola milijarde kuna duga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook