Novi spomenik Franji Tuđmanu (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)
Novi spomenik Franji Tuđmanu (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Nepoznata osoba u četvrtak navečer jajima je gađala kip Franje Tuđmana te je u tijeku istraživanje, doznaje se u petak u zagrebačkoj policiji.


U policiji, osim da je istraživanje u tijeku i da su bačena jaja na spomeniku uočili policijski službenici, nisu otkrili detaljnije informacije.

Vezani članci Zorana Ercega pred spomenikom Franji Tuđmanu legitimirala policija (Foto: Dnevnik.hr) ''Protiv Ercega nismo postupali zbog nepravomoćnosti presude, ali ga možemo upozoriti'' Zračna luka dr. Franje Tuđmana (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Zarobljen na terminalu: Pakistanac već tri dana živi u zagrebačkoj Zračnoj luci, odbijen mu je ulazak u Hrvatsku

Ovo je već treći incident koji se veže za spomenik nakon što je prije dva mjeseca svečano otkriven na križanju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice.

Aktivist Zoran Erceg u srijedu je na zagrebačkom Prekršajnom sudu uvjetno osuđen na 15 dana zatvora zbog narušavanja javnog reda i mira na otvorenju spomenika 10. prosinca prošle godine.

Uz uvjetnu zatvorsku kaznu koju neće služiti ako u godinu dana ne ponovi nedjelo Erceg prema presudi treba platiti i 500 kuna sudskih troškova te godinu dana ne smije prilaziti Tuđmanovu spomeniku na križanju Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice.

Zagrebačka policija uhitila je Filipa Draču pod sumnjom da je u siječnju na spomenik crnim sprejem nacrtao komunistički simbol srp i čekić, zbog čega je nakratko bio u pritvoru, a protiv njega je podnesena prijava. (Hina)

Ibrahimović ponosan na svoje porijeklo: ''Mama i ja smo iz Hrvatske, to je dio moje krvi''

U zamjenu za (lažnu) diplomu posrednik tražio nešto više od novca: ''Ovisi kakva si. Ako si mačka, mogu ti sredit. Ako nisi...''