Novi spomenik Franji Tuđmanu (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)
Novi spomenik Franji Tuđmanu (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Nepoznata osoba u četvrtak navečer jajima je gađala kip Franje Tuđmana te je u tijeku istraživanje, doznaje se u petak u zagrebačkoj policiji.


U policiji, osim da je istraživanje u tijeku i da su bačena jaja na spomeniku uočili policijski službenici, nisu otkrili detaljnije informacije.

Vezani članci Policija u Srbiji, ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Stravično ubojstvo: Policija ga ulovila dok je u kolicima vozio izmrcvareno bratovo tijelo u šumu da ga zakopa Filip Drača (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Tužitelji traže 10 mjeseci zatvora uvjetno za mladića koji je šarao Tuđmanov spomenik

Ovo je već treći incident koji se veže za spomenik nakon što je prije dva mjeseca svečano otkriven na križanju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice.

Aktivist Zoran Erceg u srijedu je na zagrebačkom Prekršajnom sudu uvjetno osuđen na 15 dana zatvora zbog narušavanja javnog reda i mira na otvorenju spomenika 10. prosinca prošle godine.

Uz uvjetnu zatvorsku kaznu koju neće služiti ako u godinu dana ne ponovi nedjelo Erceg prema presudi treba platiti i 500 kuna sudskih troškova te godinu dana ne smije prilaziti Tuđmanovu spomeniku na križanju Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice.

Zagrebačka policija uhitila je Filipa Draču pod sumnjom da je u siječnju na spomenik crnim sprejem nacrtao komunistički simbol srp i čekić, zbog čega je nakratko bio u pritvoru, a protiv njega je podnesena prijava. (Hina)

Ibrahimović ponosan na svoje porijeklo: ''Mama i ja smo iz Hrvatske, to je dio moje krvi''

U zamjenu za (lažnu) diplomu posrednik tražio nešto više od novca: ''Ovisi kakva si. Ako si mačka, mogu ti sredit. Ako nisi...''