Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obračun s ilegalnom gradnjom

Dnevnik Nove TV doznaje: Uskoro počinje rušenje bespravnih objekata na istarskoj obali, pogledajte na kojim lokacijama

Aktualno Galerija Rušenje ilegalnih objekata u Istri - 1 Rušenje ilegalnih objekata u Istri - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rušenje ilegalnih objekata u Istri - 3 Rušenje ilegalnih objekata u Istri - 3 Foto: DNEVNIK.hr Rušenje ilegalnih objekata u Istri - 2 Rušenje ilegalnih objekata u Istri - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rušenje ilegalnih objekata u Istri - 4 Rušenje ilegalnih objekata u Istri - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Rušenje ilegalnih objekata u Istri - 5 Galerija 1/6 >>
Rušit će se brojni objekti i u Hrvatskoj, i to ne zbog potresa, već zbog bespravne gradnje. Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar ekskluzivno je na terenu snimila inspektore u nadzoru, a glavni državni inspektor najavio joj je kada točno i gdje počinju s rušenjem.

Za 15-ak dana u Istri kreće rušenje bespravnih objekata. Stranke su obaviještene, sva rješenja su otišla, a prvi na listi su Umag, Ližnjan i Rovinj.

"Na području Istre uklanjat će se 14 objekata. Tri su na području Umaga, pet na području Rovinja i šest na području Ližnjana", rekao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Pročitajte i ovo Oleg Butković - 3 Prijete praznom puškom? Butković najavio nastavak inspekcije cijena: "Očekujemo da se urazume"

I to je tek početak rušenja, iz Državnog inspektorata rekli su reporterki Dnevnika Nove TV Lini Dollar. U samo posljednjih 10 dana na području oko grada Vodnjana zatvoreno je 45 gradilišta. U konačnom obračunu s ilegalnom gradnjom dižu se i dronovi. Snima se svaki pedalj.

"Onda usporedimo s brojevima iz katastra i usporedimo sa snimkom preleta. Kad imamo ta tri nivoa, onda vidimo je li stanje na parceli još takvo ili ima promjena", rekao je Mikulić.

Pročitajte i ovo Hrvati u Zambiji - 3 ISKORAK U ISTRAZI Što je otkrila pravosudna inspekcija na sudovima u Zlataru i Varaždinu? Dnevnik Nove TV s odvjetnicom obitelji jednog posvojiteljskog para

U Istru su prošli tjedan stigla još četiri građevinska inspektora koja češljaju teren, a komunalni redari već mjesecima ne miruju.

"Izdano je više od 20 rješenja o uklanjanju. Čekamo povratnicu i u osam dana od povratnice idemo na teren da provjerimo kakvo je stanje. Ako nije uklonjeno, kreće upravni postupak", rekao je Edi Pastrovicchio, gradonačelnik Vodnjana. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene