Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na novom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, onom u aferi Planinska, 17. travnja bit će ispitano 30-ak svjedoka i tužiteljstva i obrane.


O okolnostima preprodaje zgrade u Planinskoj ulici, pri čemu je, prema optužbama oštećen proračun za 26 i pol milijuna kuna posvjedočit će i bivša premijerka Jadranka Kosor i još neki ministri u Sanaderovoj Vladi.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Uskok je Fioliću prijetio zatvaranjem supruge i sina' Slika nije dostupna SLUČAJ PLANINSKA 'Odluku o kupnji zgrade potpisala je Jadranka Kosor'

Među njima i Petar Čobanković, koji je sve priznao i nagodio se s USKOK-om. Sanaderova obrana zatražila je novo vještačenje. Sporno im je i što među dokazima nema prvog iskaza koji je Stjepan Fiolić, navodno, dao u USKOK-u, a o čemu su mediji pisali.

>> Suđenje za 'Planinsku' počinje 17. travnja, Fiolić se nije uspio nagoditi

'Oni su pisali o iskazu gospodina Fiolića u kojem on navodi da je novac utrošio na gradnju kuće svoga sina i da ga nije dao Sanaderu. Ili je dan pa je povučen ili je na neki način manipulirano ovim iskazom', kazala je Jadranka Sloković, odvjetnica Ive Sanadera.

Ante Madunić, odvjetnik Stjepana Fiolića je kazao da to nije točno te da se oni brane kako žele, ali da će sud utvrditi je li tako ili nije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook