Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne spaja se s Fimi medijom

Suđenje za 'Planinsku' počinje 17. travnja, Fiolić se nije uspio nagoditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu održatno je pripremno ročište na kojem je odlučeno o datumu početka novog suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Odlučeno je da suđenje počinje 17. travnja, a održavat će se dva dana u mjesecu, odnosno tri tjedna će se održavati ročišta za Fimi mediju, a jedan tjedan za slučaj 'Planinska'.

Sud je, naime, odbacio zahtjev Sanaderove obrane da se ovaj slučaj spoji s Fimi medijom. Njegova je obrana predložila 14 svjedoka, dok je USKOK naveo njih 20.

Stjepan Fiolić nije se uspio nagoditi s Tužiteljstvom, za razliku od Petra Čobankovića kojem je određeno godinu dana rada za opće dobro.

>> Čobanković: Žao mi je što nisam imao hrabrosti Sanaderu reći ne!

Podsjetimo, u ovom slučaju Sanader je optužen da se okoristio preprodajom zgrade u Planinskoj ulici i zakinuo državni proračun za najmanje 26,4 milijuna kuna.

U slučaju "Planinska" optuženi su još i bivši HDZ-ov zastupnik Stjepan Fiolić te Mladen Mlinarević, čija je tvrtka vrijednost zgrade i zemljišta procijenila na nerealno visok iznos pa je ukupna cijena koju je platilo Ministarstvo regionalnog razvoja povećana za više nego dvostruko, na 79,9 milijuna.

Bivši ministar regionalnog razvoja Petar Čobanković priznao je krivnju i nagodio se s USKOK-om pa je prošlog tjedna osuđen na godinu dana, a zatvorska kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro na slobodi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene