Snijeg na sljemenu (Screenshot: Livecamcroatia.com)
Snijeg na sljemenu (Screenshot: Livecamcroatia.com)

Sljeme je zabijelio sniježni pokrivač, a snijeg u jutarnjim satima još uvijek pada. Meteorolozi najavljuju da će oborine prestati poslije podne.


Kako što su prognostičari najavili, u gorju je počeo padati snijeg. Kamere postavljene na Sljemenu pokazuju da je vrh Medvednice zablijelio sniježni pokrivač, a snijeg i dalje pada tijekom jutra.

Na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda još uvijek nema podataka o visini snijega. Prema njihovoj prognozi u Zagrebu će danas biti pretežno oblačno uz povremenu kišu, a u gorju i snijeg.

Poslijepodne se očekuje prestanak oborine te djelomično kidanje naoblake. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura između 8 i 11 °C.

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Ponegdje na Jadranu i predjelima uz njega kiša može biti i obilna, a u najvišem gorju i snijeg. Poslijepodne postupan prestanak kiše, a sa sjeverozapada očekuje se i djelomično kidanje naoblake.

Vjetar većinom slab, u gorju umjeren do jak sjeveroistočni i istočni. Na sjevernom Jadranu jaka, na udare i olujna bura koja će se do kraja dana proširiti duž obale. Najviša dnevna temperatura od 6 do 11, na Jadranu većinom između 13 i 18 °C.

Snijeg na sljemenu (Screenshot: Livecamcroatia.com)