U Banskim je dvorima počela sjednica Vlade.

Galerija


Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković čestitao je svim izabranim zastupnicima u Europski paralment. ''Očekujem da će svi surađivati s Vladom'', rekao je i izrazio zadovoljstvo zbog veće izlaznosti na EU izbore.

Vezani članci Muškarac verbalno napao Milanovića Iz Vlade demantirali vezu Plenkovića s odvjetnikom Jovićem koji je vrijeđao Milanovića: "Premijer ne poznaje tog čovjeka" Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Plenković o raspravi u Saboru: "Odbili smo sve navode oporbe protiv Kujundžića kao neutemeljene i neosnovane"

''Procijenjeni rast BDP-a u prvom ovogodišnjem tromjesečju od 3,9 posto na godišnjoj razini jači je od očekivanja, pa i od Vladinih projekcija'', poručio je.

Izdvojio je i vijest da će svi oboljeli od spinalne mišićne atrofije dobiti lijek Spinrazu. ''Nijedna Vlada nije toliko izdvajala za posebno skupe lijekove kao ova'', rekao je predsjednik Vlade.

Podsjetio je da je danas Dan Hrvatskog sabora. Iduće je godine 30. obljetnica i najavio da će ponovno predložiti da taj dan bude Dan državnosti. ''Razgovarat ćemo s našim partnerima da se ta odluka donese prije 30. svibnja 2020.'', rekao je.

Na dnevnom su redu, među ostalim, set zakona o vodnim uslugama i vodnom gospodarstvu te uredbe o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu i postupku, načinu i uvjetima za dobivanje koncesije na turističkom zemljištu u kampovima u suvlasništvu države kao i odluka o izmjenama uvjeta kredita koje je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede.