Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASTANAK PREDSJEDNIŠTVA

SDP-ovci o državnim temama, a ne svojim problemima: Tražit će ocjenu ustavnosti referendumskih pitanja

Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr)
Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U središnjici SDP-a na Iblerovu trgu završio je sastanak predsjedništva SDP-a. Sve je pratio reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

"U velikim strankama poput SDP-a uvijek ima velikih i značajnih tema. Od lošeg stranačkog rejtinga, stalnih unutarstranačkih prepucavanja i reperkusija primjerice na pobjedu Gordana Marasa u Zagrebu, njegov odnos s aktualnim predsjednikom Bernardićem, jednako tako sve glasnijim nezadovoljnicima.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Prekid razgovora Grbin: "Ovo je poraz Domovinskog pokreta i oni će morati odgovarati svojim biračima" Peđa Grbin "Bio sam u pravu" Grbin: "Idemo na nove izbore. To nije nenormalno u drugim zemljama, samo se u Hrvatskoj čudimo"

Međutim, ovdje je prije nekoliko minuta došao Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika i član Predsjedništva i rekao kako su se danas ipak bavili s ovim važnim državnim temama. Pa je dominirala priča oko nagodbe u Agrokoru , jednako tako o tri referendumske inicijative ali i o mogućem smanjenju poreza. Ono što je sigurno, što smo doznali, da će se SDP posve izvjesno zalagati i uputiti ocjenu ustavnosti Ustavnom sudu, tražiti da Sabor uputi tu ocjenu ustavnosti, osobito na ova pitanja inicijative o Istanbulskoj konvenciji. Jednako tako i o pravima manjina i o tome što oni smiju a što ne bi smjeli u tim inicijativama.

Na sjednici Predsjedništva se razgovaralo i o imenovanju povjerenika u nekoliko gradova i županija gdje ih do sad nije bilo" izvjestio je Andrija Jarak.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene