Dan nakon otvaranja remetinečkog rotora vrijednog 331 milijun kuna ujutro su se stvorile gužve.

Galerija +0 Potencijalno opasna točka na novom remetinečkom rotoru

"Oni koji iz grada idu preko rotora prema Remetincu ili na Aveniju Dubrovnik sada su u još goroj situaciji. Stojim na Mostu, kolona u dvije trake sve do Horvaćanske, stotine auta, a na semaforu crveno. U tih minutu ili koliko već traje nama crveno, a ovima koji dolaze od Novog Zagreba zeleno - prošao je jedan automobil! Vjerujem da je novi rotor olakšao kretanje na relaciji Avenija Dubrovnik - Jadranska avenija. No već vidim kolone na Horvaćanskoj - po starom, ako ne i gore", rekao nam je jutros čitatelj. 

Vezani članci Pojačano policijsko osiguranje Vozači, oprez! Danas i sutra gužve na cestama u Zagrebu: Pogledajte koji su obilazni pravci Gužve kod rotora (Foto: Screenshot/Google Traffic) Ne teče sve glatko: Nova regulacija prometa na remetinečkom rotoru zbunjuje vozače, stvarale se i veće kolone

U gužvi je zapeo dan nakon otvaranja remetinečkog rotora pa za sugrađane ima prijedlog. 

"Savjet svima koji koriste istu rutu - ona privremena za vrijeme radova preko Laništa/Arene - mnogo je brža", dodao je čitatelj. 

I prometni stručnjak Marko Šoštarić  nakon otvaranja predvidio je da bi se mogle stvarati gužve. 

"Rotor bi mogao biti dobro rješenje jer će se na tom mjestu zaista povećati protok prometa, no vjerojatno će se veće gužve sada stvarati na okolnim raskrižjima. Rotorom će se sada proći u kraćem vremenu, ali će se vozači kad prođu rotor i dalje morati zaustavljati na susjednim raskrižjima. Promet se uvijek treba gledati u cjelini, a ne samo njegove pojedinačne dijelove", objasnio je Šoštarić.

Potencijalna opasna točka

Ipak, u priloženom videu možete pogledati i jedan potencijalno veliki problem pri izlazu s rotora na Remetinečku cestu. Prilikom izlaska s rotora na tu cestu, ako se nalazite u desnoj traci, čeka vas iznenadni problem, iako signalizacija na samoj cesti govori upravo suprotno, sve do zadnjih nekoliko metara.

Tri puta vas oznake na cesti usmjeravaju u desnoj traci ravno i desno, četvrta je oznaka samo udesno, odnosno prema osnovnoj školi, a ispred vas se odjednom nalazi nogostup. Jedino što vozaču preostaje jest brzo reagirati i uz paljenje signalizacije prestrojiti se ulijevo.

Izlazna cesta iz škole na Remetinečku isto tako se priključuje na tu cestu izravno u dotad lijevi prometni trak te se time stvaraju uvjeti za pomutnju upravo na toj potencijalno opasnoj točki.

Mogu li Milanović i Plenković naći zajednički jezik? ''On se loše nosi s kritikama'' I Ispod radara

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju