Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se događa?

Koje vrijeme! Na 1500 metara 10 °C, na otocima mraz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobične vremenske pojave posljednjih su dana zbunile mnoge. Naime, dok je na otocima zabilježen mraz, na 1500 metara visine temperatura je rasla do 10 stupnjeva Celzijevih.

U utorak je na Zavižanu izmjereno čak 13 stupnjeva, a na Biokovu danas samo tri stupnja manje.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

U isto vrijeme u Gorskom kotaru je na nekim postajama izmjereno 10 stupnjeva, a u Lici hladnih minus deset stupnjeva Celzijevih, pa je temperaturna razlika bila čak 20 stupnjeva.

I dok su plalninske postaje u plusu, u srijedu ujutro se na nekim srednjodalmatinskim otocima pojavio mraz.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Kako javlja Crometeo, razlog nije kvar mjernih stanica, nego "izražena temperaturna inverzija kao posljedice dugotrajne jake i stabilne zimske anticiklone nad našim područjem". Inverziji će kraj doći kroz iduih nekoliko dana, a onda će osim u gorju toplo biti i u nizinama.

Inače, u četvrtak nas očekuje djelomično sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku, a na Jadranu mjestimice može biti malo kiše, javlja DHMZ. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će se kretati između -7 i -2 stupnjeva, a na Jadranu između 4 i 9 °C. Najviša dnevna temperatura biti će od 2 do 7 stupnjeva, a na Jadranu od 13 do 18 °C.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene