Na jednom je internetskom oglasniku objavljen oglas za prodaju kuće u Andraševcu pokraj Oroslavja. Kako se može zaključiti prema fotografijama riječ je o kući koja je donedavno bila jedan od objekata Doma za starije i nemoćne Zelena oaza u kojem je prije nekoliko tjedana živote izgubili šestero štićenika.


Jučer je na jednom internetskom oglasniku osvanuo oglas za prodaju kuće u Andraševcu kod Oroslavlja.

Kako se može zaključiti prema fotografijama objavljenima uz oglas, riječ je o kući koja je donedavno bila dom za starije i nemoćne Zelena oaza, a u čijem je jednom objektu prije nekoliko tjedana došlo do stravičnog požara i život je izgubilo šestero korisnika tog doma.

U oglasu stoji da je riječ o visokoj prizemnici od 350 metara kvadratnih u Andraševcu, a cijena je 40.000 eura, odnosno oko 300.000 kuna. Oglašivač je napisao i da kuća ima 10 soba, sedam parkirnih mjesta i terasu te da se prodaje nenamještena. Uz kuću se prodaje i 2000 metara kvadratnih građevinskog zemljišta u Oroslavju. Na kraju oglasa je istaknuto i da je prodaja hitna, kao i da cijena nije fiksna.

Slika nije dostupna Nećak žene stradale u požaru: "Za nekoliko dana trebala je proslaviti 104. rođendan. Strašno je da ovako umre"

Dom za starije i nemoćne/Ilustracija - 1 Raskrinkan još jedan ilegalni dom za starije: ''Ovo nisu izolirani slučajevi, ovo je masovna pojava''

Nazvali smo broj koji je naveden kao kontakt uz oglas, a muškarac koji se javio nije želio komentirati je li riječ o bivšem domu Zelena oaza.

Podsjetimo, požar se dogodio u objektu pored kuće koja se sada prodaje, a koji je bio prenamijenjen za boravak šestero nepokretnih korisnika doma. U požaru je smrtno stradalo svih šestero štićenika koji su tamo bili smješteni, a iako je vlasnica doma imala dozvolu za skrb o 13 korisnika, u domu ih je ukupno bilo 26.

Nakon tragedije na teren je izašla i inspekcija Ministarstva socijalne skrbi koja je donijela rješenje o zatvaranju doma Zelena oaza, a svi su korisnici doma premješteni u druge domove ili su se vratili svojim obiteljima. Protiv vlasnice je Državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju