Na proslavi Dana pobjede nad fašizmom izviždana je izaslanica Predsjednice Mirjana Hrga.

Galerija


Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske organizirao je svečanu akademiju u povodu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i oslobođenja Grada Zagreba.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: "Očekujem da oni koji su u protokolu budu u službenim majicama. Odlazak Tome Medveda u Grubore nije trgovina" 25 godina nakon Oluje ''Daj da se fotkamo prije polaska. Tko zna hoćemo li se vratiti'': Istarska policija prisjetila se događaja od prije 25 godina

Okupljeni antifašisti u dvorani Vatroslava Lisinskog izviždali su Mirjanu Hrgu, izaslanicu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

''Hoćemo Tita, hoćemo Tita, vratite Trg maršala Tita'', vikali su izaslanici zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Oliveri Majić. Ona na povike nije reagirala i započela je svoj govor nakon nekoliko minuta stanke.

Tijekom pozdrava uzvanika, Majić je spomenula i izaslanicu Predsjednice Mirjanu Hrgu koju su izviždali, a koja je dobila i najslabiji pljesak na početku svečanosti.

Hrga je nekoliko sekundi prije tog zviždanja izišla iz dvorane, pa nije ni čula da su je izviždali.

"Švabo je bio bez kape, kao da bi se predao..."

Na proslavi je bi i nekoć najmlađi partizan, anitfašistički borac Nadir Dedić koji se kao 13-godišnji partizan priključio odredu.

„Vikali su ajde Dedić naprijed, a tamo jedan švabo s demižonom vina u rukama. Bio je bez kape, i kao da bi se predao. Ja sam ga ubio, da vam kažem otvoreno ja sam ga ubio“, priča Dedić koji tvrdi da se Njemac nije imao namjeru predati. 

 

 

 

 

 

Hladnjak tete Mare pun kako godinama nije bio: ''Možda sam i previše dobila, žao mi je ljudi s dječicom''