Na proslavi Dana pobjede nad fašizmom izviždana je izaslanica Predsjednice Mirjana Hrga.

Galerija Mirjana Hrga (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) +0 Antifašistički borac Nadir Dedić i Barbara Golja (Foto: Dnevnik.hr)

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske organizirao je svečanu akademiju u povodu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i oslobođenja Grada Zagreba.

Vezani članci Proslava Oluje Umjesto detalja o proslavi Oluje, sve je zanimala samo jedna stvar: Prvi put građani će ih vidjeti u akciji Parada u Moskvi povodom Dana pobjede - 1 Bio je pokriven dekom, prikrivao je znakove šepanja... Svijet analizira detalje Putinova ponašanja i zdravlja

Okupljeni antifašisti u dvorani Vatroslava Lisinskog izviždali su Mirjanu Hrgu, izaslanicu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

''Hoćemo Tita, hoćemo Tita, vratite Trg maršala Tita'', vikali su izaslanici zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Oliveri Majić. Ona na povike nije reagirala i započela je svoj govor nakon nekoliko minuta stanke.

Tijekom pozdrava uzvanika, Majić je spomenula i izaslanicu Predsjednice Mirjanu Hrgu koju su izviždali, a koja je dobila i najslabiji pljesak na početku svečanosti.

Hrga je nekoliko sekundi prije tog zviždanja izišla iz dvorane, pa nije ni čula da su je izviždali.

"Švabo je bio bez kape, kao da bi se predao..."

Na proslavi je bi i nekoć najmlađi partizan, anitfašistički borac Nadir Dedić koji se kao 13-godišnji partizan priključio odredu.

„Vikali su ajde Dedić naprijed, a tamo jedan švabo s demižonom vina u rukama. Bio je bez kape, i kao da bi se predao. Ja sam ga ubio, da vam kažem otvoreno ja sam ga ubio“, priča Dedić koji tvrdi da se Njemac nije imao namjeru predati. 

 

 

 

 

 

Hladnjak tete Mare pun kako godinama nije bio: ''Možda sam i previše dobila, žao mi je ljudi s dječicom'' Provjereno ponovno u domu tete Mare (Foto: Provjereno) - 1 Provjereno ponovno u domu tete Mare (Foto: Provjereno) - 2 Provjereno ponovno u domu tete Mare (Foto: Provjereno) - 3 +4 Provjereno ponovno u domu tete Mare (Foto: Provjereno) - 4

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju