Olujno nevrijeme već dva dana hara Zagrebom, a diljem grada nastaju materijalne štete zbog iščupanih stabala.

Galerija


Tijekom noći s ponedjeljka na utorak snažan je vjetar u Cesarčevoj ulici u centru Zagreba iščupao stablo koje je palo na ulaz u javni WC.

Vezani članci Bogovićeva ulica Posljedica olujnog nevremena? U najužem centru Zagreba veliki komadi žbuke usred dana otpali s fasade i tresnuli na pločnik Slika nije dostupna VIDEO 150 poziva građana: Stabla padala po automobilima, vjetar nosio crijepove!

Iz Zagrebačkog holdinga su kazali da se tijekom noći na njihovu besplatnu liniju javilo pet građana, ali da nije bilo ozbiljnijih dojava.

Iz Hrvatskih šuma (HŠ) priopćili su u utorak kako je Sljemenska cesta zatvorena za promet te mole građane da se zbog vlastite sigurnosti ne kreću vozilima na vrh Medvednice jer je cesta puna izvaljenih stabala.

"Sljemenska cesta je zatvorena i puna izvaljenih stabala te molimo građane da se zbog svoje vlastite sigurnosti ne pokušavaju probiti prema vrhu Medvednice", navodi se u priopćenju HŠ-a u kojemu i mole građane koji žive u blizini šume da izbjegavaju kretanje po njoj.

Navode i kako nije moguće utvrditi razmjere štete uzrokovane nevremenom na Medvednici, ali da očekuju da će biti velika. Dodaju da su njihovi radnici na terenu i rade sve što je u njihovoj moći da što prije očiste prometnice i saniraju štetu.

Podsjetimo, snažan vjetar već dva dana stvara probleme u Zagrebu. Iz Javne vatrogasne postrojbe kazali su da su u protekla dva dana, zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvima, imali rekordnih 500 intervencija, čime je premašen broj intervencija iz 2013. godine tijekom nevremena na Sljemenu.