Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paradoks u Opatiji

Na gradonačelnikovoj zemlji grad bez dozvole napravio stepenice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić nemalo se iznenadio kada je šetajući Ičićima shvatio da je grad kojeg vodi na njegovu zemljištu napravio stepenice.

Godine 2001. Dujmić je dao dozvolu gradu da na njegovu terenu u Ičićima kod Opatije napravi put prema Veprincu.  Zauzvrat, grad mu je istu veličinu površine kompenzirao zemljištem pokraj puta. Dujmić je već tada pokušao uvesti promjenu u katastar, da se put ucrta, a zamjensko zemljište upiše, no to mu zbog birokratskih zavrzlama nije pošlo za rukom.

Pročitajte i ovo Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci

U međuvremenu je Dujmić postao gradonačelnik Opatije koji je upravo iz medija saznao da je grad kojeg vodi, bez njegova znanja, prije pola godine, na njegovu zemljištu napravio stepenice.

Dujmić kaže kako neće podizati tužbu već samo želi ono što je njegovo. 'Ne želim odštetu, put može ostati, kao i nove stepenice, ja samo hoću legalizaciju i da se to pitanje u katastru riješi', kazao nam je Dujmić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene