Nakon očevida prometne nesreće na autocesti A1 kod čvora Posedarje u smjeru Zagreba kolona je oko 17 kilometara, izvijestio je poslijepodne Hrvatski autoklub.


U zadarskoj policiji se doznaje kako nesreći nije bilo ozlijeđenih, već je počinjena samo materijalna šteta.

Vezani članci Policija spriječila navijački incident na A1 FOTO/VIDEO Torcidaši maskirani kacigama izašli na A1: Policija objavila detalje kaosa, pogledajte što su pronašli Gužve na cestama, ilustracija Autocestom od Bosiljeva prema Zagrebu vozi se usporeno i u koloni, iz HAK-a pozivaju na oprez

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, a na autocesti A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 11 kilometara.

Vrlo sporo u koloni vozi se od tunela Bristovac prema čvoru Zadar I, na zagrebačkoj obilaznici kolone su od čvora Jankomira oko 5 kilometara prema čvoru Lučko, na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan kolona je oko 5 kilometara, a na autocesti A6 pred naplatom Kikovica u smjeru Rijeke kolona je oko 1,5 kilometara.

Na A7 Rupa-Diračje pred naplatom Rupa prema graničnom prijelazu kolona je oko 4,5 kilometara, a prema Rijeci oko 3 kilometra. Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je 4 kilometra koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, a od Njivica prema Krčkom mostu kolona je oko 7 kilometara.

>> Krećete li na put, evo GDJE SU KOLONE ...

Zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je do 14 sati i sutra, u nedjelju, od 12 do 23 sat na važnijim državnim cestama. Na autocestama i na državnoj cesti D1 nema zabrana.

Zbog seljačkih prosvjeda zatvoreni su, na autocesti A3 Bregana-Lipovac, ulazni i izlazni kraci na čvorovima Nova Gradiška, Lužani i Velika Kopanica (promet se preusmjerava na čvorove Okučani i Slavonski Brod).

Zatvorena je i cesta D2 u mjestu Korija kod Virovitice, D5 Lukač-Brezik, D7 u Velikoj Kopanici, Čemincu te dio D7 prema ulazu na A5 u čvoru Đakovo (ulazak na A5 je moguć iz smjera Piškorevaca), D55 Županja-Orašje, te D515 na dionici Potnjani- Bračevci (obilazak Satnica Đakovačka- Gorjani- Krndija).

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima Aržano, Kamensko, Macelj i Metković (ulazak) te Rupa i Pasjak (izlazak), kao i na prijelazima Požane, Kaštel, Plovanija, Stara Gradiška (oba smjera).

Vrlo je gust promet u svim trajetnim pristaništima i lukama, osobito na Cresu, Rabu i Pagu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju