Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo objavilo

Od ponedjeljka većina školaraca i dalje u učionicama: U osam županija nastava ipak na daljinu

Učenici u razredu, ilustracija
Učenici u razredu, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Od ponedjeljka, 17. siječnja nastava će se u većini škola i dalje održavati u učionicama, online će je pratiti učenici 23 škole u osam županija, a mješoviti model primjenjivat će se u dvije škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji te u jednoj srednjoj školi u Istarskoj županiji.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja od petka, od 23 škole u kojima će se u drugom tjednu drugog polugodišta nastava odvijati online, odnosno po C modelu, 15 je osnovnih i osam srednjih škola.

Pet ih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji - OŠ fra Karlo Balić u Šestanovcu, OŠ Studenci, OŠ S. S. Kranjčevića u Lovreću, OŠ Ante Anđelinovića u Sućurju i Srednja tehnička prometna škola u Splitu.

Na području Vukovarsko-srijemske županije po modelu C nastava će se provoditi u OŠ D. Trstenjaka u Posavskim Podgajcima, OŠ A. i S. Radića u Gunji, OŠ I. Filipovića u Račinovcima, OŠ Gradište i OŠ Bršadin.

Pročitajte i ovo Kršili samoizolaciju, ilustracija odlučilo upravno vijeće Prekršio samoizolaciju i vozio se okolo: Smijenjen ravnatelj zadarske Hitne pomoći

U dvjema školama te županije - OŠ M. Lovraka u Županji i Tehničkoj školi u Vinkovcima, nastava će se provoditi po mješovitom, odnosno B modelu.

Nastavu će na daljinu pratiti i učenici četiriju škola Dubrovačko-neretvanske županije - osnovnih škola Cavtat, Janjina i Mljet te Medicinske škole.

U Zadarskoj županiji online nastava i dalje će se provoditi u Tehničkoj školi, Strukovnoj školi Vice Vlatkovića i Školi primijenjene umjetnosti i dizajna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna visoke brojke Korona hara hrvatskim školama: Objavljeni podaci o broju zaraženih učenika

Od idućega tjedna C model primjenjuje se u dvije škole Sisačko-moslavačke županije - OŠ Dvor i Ekonomske škole Sisak.

U Istarskoj županiji na online nastavu prelaze OŠ Milana Šorga u Oprtlju i SŠ Mate Balote u Poreču, a u Talijanskoj srednjoj školi Leonardo da Vinci u Bujama i dalje se primjenjuje mješoviti model nastave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pitanja koja zbunjuju građane Što ako sam kontakt osobe pozitivne na kućnom testu? ''Liječnik ne može odrediti samoizolaciju, ali...''

Po jednu školu na online nastavi imaju Primorsko-goranska županija (Srednja škola Vladimir Nazor u Čabru) i Grad Zagreb (OŠ Ivanja Reka za učenike od 5. do 8. razreda do srijede, 19. siječnja).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene