Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nevjerojatno!

Razbojnik (42) dvije godine harao po Zagrebu i pljačkao: Šok je uslijedio kad su vidjeli kakvo oružje ima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac (42) više od dvije godine harao zagrebačkim kvartovima i pljačkao objekte plastičnim pištoljem. Počinio oko 25.000 eura materijalne štete.

Uhićen je serijski provalnik koji je u razdoblju od otprilike dvije godine počinio čak 43 kaznena djela razbojništva. 

Kako javljaju iz PU zagrebačke, u petak oko 11 sati u Rapskoj ulici uhićen je u tom trenutku policiji nepoznat 42-godišnji muškarac koji je u ljekarni otuđio novac.

Ilustracija Plastični pištolj (Foto: PU zagrebačka)

Pročitajte i ovo Treći dan izvanredne sjednice Sabora Završeno glasanje Teške riječi trećeg dana izvanredne sjednice: "Ako plin ove zime bude jedan cent, ja ću platiti pet eura da se HDZ-ovci ne smrznu"

Policajci su obilazili mjesto događaja kad su uočili sumnjivog muškarca koji se udaljavao s mjesta gdje je počinjeno kazneno djelo. Ubrzo su ga sustigli i uhitili, a kriminalističkim istraživanjem otkriveno je da se dovodi u vezu s drugim kaznenim djelima razbojništva.

Sumnja se da je osumnjičeni od svibnja 2021. godine pa sve do 21. srpnja 2023. godine po zagrebačkim kvartovima počinio ukupno 43 djela razbojništva od čega su tri ostala u pokušaju.

Muškarac nije birao objekte napada pa je tako pljačkao trgovine, ljekarne, pošte, kioske i benzinske postaje. Zimi je bio maskiran kapom, a ljeti šiltericom. Nakon ulaska u prostor, muškarac je pištoljem u jednoj ruci, a vrećicom u drugoj ruci od zaposlenika tražio novac koji bi mu oni zbog straha za vlastiti život predavali.

Pročitajte i ovo Požar na Rodosu - 1 Borba s požarom traje pet dana FOTO Pakao u ljetovalištu koje vole i Hrvati: "Bilo je kao smak svijeta. Plamenovi su skočili u nebo, nastala je panika"

Dodatnim kriminalističkim istraživanje utvrđeno je da se radi o plastičnom pištolju, koji zaposlenici zbog stresa i straha nisu mogli odmah primijetiti. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 24.886 eura.

Ilustracija Plastični pištolj (Foto: PU zagrebačka)

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 42-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene