Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 30-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine osumnjičenom da je, tvrdeći kako ''skida uroke'' i liječi zdravstvene tegobe, oštetio troje građana za nešto više od 116.000 kuna.

Galerija


Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je priopćilo da je 30-godišnjak koji je tvrdio da skida uroke i liječi zdravstvene tegobe u nedjelju pritvoren zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Vezani članci Iustracija Zapovjedniku Armije BiH smanjili kaznu zatvora za ubojstvo 27 hrvatskih civila, među kojima i troje djece Radovan Karadžić - 2 Požalio se kćeri: Radovan Karadžić negoduje zbog azbesta u britanskom zatvoru

Tužiteljstvo je preciziralo kako postoji sumnja da je tridesetogodišnjak izradio profil na jednoj društvenoj mreži nakon čega se pod lažnim imenom oglašavao kako liječi od crne magije. Zatim je od 19. do 28. veljače u više navrata oštećenicima koji su se javili na oglas na njegovom profilu nudio usluge skidanja crne magije.

Potom je, dodaje tužiteljstvo, korisnicima njegovih usluga govorio što trebaju učiniti kako bi uroci nestali te im na prijevaru uzimao novac. Uz to, oštećenicima je nudio usluge medicinske masaže, a zatim iskorištavao njihovu nepažnju i iz stanova im uzimao novac.

Osumnjičeni mag je na taj način nezakonito pribavio 116.375 kuna, dodalo je tužiteljstvo.