Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U MUP-u ocjenjuju da se plakatom 'Niko ne smije da vas bije sem hrvatske milicije' iskorištava tragedija jedne osobe i lažno ju se prikazuje žrtvom policijske brutalnosti.


Stožer je pokrenuo tu akciju kako bi senzibilizirao javnost na Darka Pajčića (40) koji je po njihovim tvrdnjama bez upozorenja "gotovo na smrt" 12. studenog prošle godine pretukao policajac u Vukovaru.

No, izvor iz MUP-a navodi da je policajac bio dužan postupati prema osobama koje su pokušavale oštetiti dvojezične ploče i da je Pajčić pritom bio u teškom pijanom stanju jer mu je tri sata kasnije utvrđeno 3,48 promila što je na granici nesvjesnog stanja.

Vezani članci Los Angeles: Komemoracija za Vukovar - 1 Stradavanje Vukovara komemoracijom su obilježili i u crkvi u Los Angelesu: ''Ne želim da ljudi u dijaspori zaborave što je bilo'' Slika nije dostupna Ozlijeđeni je branitelj stabilno, vukovarski Stožer će tužiti policiju

U takvom stanju, navodi izvor, Pajčić je uslijed uporabe policijske prisile udario licem u zgradu, izgubio ravnotežu i pao na tlo te zadobio frakturu zatlijne kosti s manjim hematomom mozga.

Vukovarski branitelj Darko Pajčić u teškom stanju

Izvor iz MUP-a ističe da je policajac uporabio silu nad Pajičićem radi spriječavanja daljnjeg činjenja kaznenog djela nakon što je Pajčić s Robertom Horvatom ubrzanim korakom došao do ulaza vukovarske policijske postaje s kamenjem u rukama, gdje je jedan od njih odmah počeo razbijati dvojezičnu ploču. U tome, tvrdi izvor iz MUP-a, nisu prestali ni nakon policijskog upozorenja pa su bili ostvareni svi uvjeti za "primjenu tjelesne snage".

Izvor iz MUP-a navodi da je Pajčić operiran u osječkoj bolnici i da je iz bolnice otpušten na vlastiti zahtjev 18. studenog prošle godine.

U bolnicu je ponovno primljen 8. prosinca jer je u ugostiteljskom objektu "IT" u Vukovaru zbog alkoholiziranosti izgubio ravnotežu i glavom udario u pod što je vidljivo i u snimci video nadzora. Izvor iz MUP-a napominje da se Pajčić i sada nalazi u bolnici jer je tijekom posljednjeg liječenja slomio kuk uslijed pada kada je također bio pod utjecajem alkohola. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju