Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paket sa životinjskim očima

MUP o morbidnom pismu u veleposlanstvu: "Pošiljka je u posjedu policije, utvrđujemo porijeklo i sastav"

U MUP-u potvrđuju da su zaprimili dojavu kao su djelatnici veleposlanstva trebali preuzeti paket. No odbili su ga zaprimiti zbog upozorenja ukrajinskog ministarstva.

MUP se oglasio o morbidnim paketima koji su stigli na adresu ukrajinskog veleposlanstva u Hrvatskoj. Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova objavio je da je na adrese nekoliko ambasada i konzulata u Europi, uključujući veleposlanstvo u Hrvatskoj, stigao paket sa životinjskim očima

"Možemo potvrditi da je odgovorna osoba Veleposlanstva Ukrajine u Zagrebu obavijestila policiju kako su današnjeg jutra od djelatnika pošte trebali preuzeti pošiljku/pismo. Međutim, pošiljku/pismo su odbili zaprimiti i to zbog upozorenja ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova da su i druga ukrajinska veleposlanstva diljem Europe s adrese tog pošiljatelja zaprimila sumnjive pošiljke", kažu u MUP-u.

Dodaju da je policija odmah poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinaciji s drugim sigurnosnim službama i u kontaktu s veleposlanstvom.

"Diplomatska i konzularna predstavništva stranih država u RH pa tako i Veleposlanstvo Ukrajine su objekti čija zaštita se provodi temeljem važeće Uredbe o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja, a o čemu se, iz razumljivih razloga, detalji ne iznose u javnost", dodaju.

Pročitajte i ovo Što je zapravo predmet ovog političkog spora? - 7 Analiza Hrvoja Krešića Obuka ukrajinskih vojnika: Kako bi Hrvatska trebala pomoći i koja je zemlja podnijela najveći teret

Pročitajte i ovo Najnovija vijest Krvava poruka Užas u ambasadi: Ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu dobilo paket sa životinjskim očima

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a pošiljka/pismo je u posjedu policije te će se prema njemu postupati s ciljem utvrđivanja porijekla i sastava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene