Policajci, ilustracija
Policajci, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2021./2022. godini.


"Nova prilika da postaneš policajac/policajka! Program započinje u rujnu ove godine, a nakon uspješnog završetka čeka te radni odnos u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske", stoji u pozivu MUP-a za upis programa za buduće policajce.

MUP planira upis 550 polaznika u program koji će započeti najranije 20. rujna 2021. (ovisno o epidemiološkoj situaciji), a polaznice i polaznici po završetku programa primat će se u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave odnosno ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.

Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da:

- imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju
- nemaju navršenih 28 godina na dan 20. rujna 2021. godine
- imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost
- imaju propisanu posebnu razinu tjelesne motoričke sposobnosti
- osobno su dostojni za obavljanje policijske službe
- nisu članovi političke stranke

Prijave za natječaj s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Ministarstvo unutarnjih poslova, Uprava za ljudske potencijale, Zagreb, Ulica grada Vukovara 33, s naznakom „za natječaj“.

Slika nije dostupna Policajac iz Požege prijetio ženi, neovlašteno je snimao i nametljivo se ponašao pa završio u zatvoru

Policija, ilustracija Suspendirani karlovački policajci: Načelnik policije pokušao zataškati obiteljsko nasilje kolege?

Rok za podnošenje prijave je od 15. 3. 2021. do 15. 8. 2021. godine.

Detaljne uvjete natječaja možete pronaći OVDJE, a obrazac za prekvalifikaciju OVDJE

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju