Krema, ilustracija
Krema, ilustracija Foto: Getty Images

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u petak potrošače da tvrtka Müller opoziva proizvod Provamel Soja Cuisine od 250 ml, proizvođača Alpro iz Belgije.


Ministarstvo obavještava potrošače da subjekt u poslovanju s hranom Müller trgovina Zagreb d.o.o., Oreškovićeva 6H/1, opoziva proizvod Provamel Soja Cuisine, 250 ml, EAN: 5411188124320 / 5411188081487, (interna oznaka: MAN 569760), zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje navedenog proizvoda.

Vezani članci Baklava, ilustracija S polica se povlači omiljena slastica, u njoj pronađeni toksični produkti jedne vrste plijesni Kurkuma, ilustracija Provjerite svoje police: Povlači se popularni proizvod u prahu koji koristimo za kuhanje

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 396/2005 o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ, navelo je Ministarstvo.

Više informacija o opozivu proizvoda nalazi se na poveznici: https://www.mueller.hr/aktualno/povlacenje-proizvoda/. Iz tvrtke poručuju da je povrat navedenog proizvoda moguć je u svim poslovnicama, a povrat novca vrše i bez predočenja računa.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju