Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška Gay Pride-u

Mreža mladih Hrvatske podržala gay Pride

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mreža mladih Hrvatske, krovna organizacija mladih u Hrvatskoj, pružila je podršku održavanju Povorke ponosa u Splitu i Zagrebu.

'Želimo podsjetiti javnost kako Povorka ponosa nije samo borba za ostvarenje prava LGBTIQ zajednice, već i test svakog suvremenog društva koliko je tolerantno prema različitosti, koliko uvažava činjenicu da svaki građanin i građanka ima jednaka prava te koliko je država spremna jednako i bez zadrške zaštiti svakog svog građanina. Imajući to na umu, osuđujemo govor mržnje koji se mogao čuti u Hrvatskom saboru od strane zastupnika HDSSB-a te podsjećamo dotične zastupnike kako oni, kao obnašatelji dužnosti, trebaju biti uzori u poštovanju i provođenju zakona Republike Hrvatske te kako zastupaju sve građane i građanke, a ne svoje interese',  piše u priopćenju udruge.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićeno 20 prosvjednika Moskva: Policija prekinula mirno okupljanje aktivista gay zajednice Slika nije dostupna Velika prijetnja TISUĆE EKSTREMISTA I PLJAČKAŠA planiralo napad na beogradski 'Pride'

>> Stožer za obranu Rive mora opravdati zakašnjenje prijave skupa

Prozvali su i splitske vlasti koje su svojim postupcima pokazale nespremnost da zaštite svoje građane od govora mržnje, ali i da nisu osigurali građanima slobodno kretanje gradom te traže od njih ulaganje napora kako bi im se to omogućilo.

Kršćanska udruga Benedikt poziva Splićane da se ne okupljaju na rivi tijekom Pridea. Splitska udruga koja promiče kršćanska uvjerenja Benedikt pozvala je Splićane da se na dan održavanja Split Pridea 9. lipnja, ne okupljaju organizirano na rivi te da ne reagiraju mržnom prema onima u povorci.

>> Delegacija EU o Gay Prideu: 'Bilo kakva diskriminacija bit će zabranjena'

'Smatramo da treba uvažavati svaku osobu i njezin izbor pa i po pitanju seksualnosti, ali da homoseksualnost nije nešto što je za javno reklamiranje jer to nije u skladu s tradicijom, kulturom i običajima hrvatskog društva, a posebno se ne uklapa u vjerska načela kršćanske religije kojoj pripada većina građana naše domovine', piše u priopćenju u kojemu se nastavlja kako povorku velikim dijelom neće činiti građani Republike Hrvatske već strani državljani te da se postavlja pitanje tko stoji iza organizacije događaja za koji se unaprijed zna kako će isprovocirati dobar dio građana Splita. (Agencija VLM) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene