Na snazi je shema koju je donio bivši ministar Dario Nakić 2016. godine. Hitna medicinska skrb za 20 županija i grad Zagreb u nadležnosti je županijskih zavoda.

Galerija Mreža Hitne pomoći u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Mreža Hitne pomoći u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) +0 Mreža Hitne pomoći u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr)

U Hrvatskoj ukupno imamo 708 Timova 1 i 206 Timova 2. Uz to, u pripravnosti je i 105 Timova u medicinskim prijavno-dojavnim jedinicama.

Vezani članci HND najavio prosvjed zbog Vladimira Matijanića "Oprostite što smetam, ne mogu disati" - Građani izlaze na ulice: ''Vlada želi zataškati slučaj Vladimira Matijanića'' Pokazna vježba u Dubrovniku Hrvatska ima oko 50 nastanjenih otoka, a nema - Hitnu helikoptersku pomoć! "Radimo surogat koji nikoga ne zadovoljava"

U Timu 1 nalaze se liječnik specijalist hitne medicinske pomoći, medicinska sestra i tehničar. Tim 2 nema liječnika i na intervenciju izlaze specijalizirani medicinski tehničar, medicinska sestra i vozač.

Prema službenim podacima Ministarstva zdravstva, u većini mjesta na hrvatskim otocima ovih timova nema. Bez timova su otoci poput Lastova, Mljeta, Šolte, Božave, Visa, Silbe, Iža i Ista.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju