Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pritvora

VIDEO: Mravka smo uhvatili pri izlasku s posla u HEP-u!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Mravak opet je u HEP-u. Bivši predsjednik uprave protiv kojeg se vodi nekoliko kaznenih postupaka vratio se u svoju staru tvrtku na mjesto inženjera za plaću od 9 tisuća kuna.

U HEP-u sada radi kao inženjer, a prije pritvora radio je kao savjetnik direktora. Njegovi dolasci i odlasci su uz strogu policijsku zaštitu. Na upit kako je na poslu, Mravak je odgovorio da je dobro. 'Molim vas za sve druge informacije da se obratite u Elektru Zagreb u ured Uprave', dodao je.

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

>> Ivan Mravak dobio policijsku zaštitu

Svaki korak Mravka pomno se prati. Zbog suradnje s USKOKOM nagrađen je slobodom. Susret s bivšim kolegama, doznajemo, protekao je dobro.M ravko odvjetnik Branko Šerić rekao je kako je sve prošlo bez ikakvih problema.

Plaća od devet tisuća kuna

Moguće su i milijunske odštete. Posebno članovima Uprava i Nadzornih odbora vezanih jakim menadžerskim ugovorima. Premijerka ih je prije više od godinu dana obećala mijenjati. Mjesto savjetnika HEP distribucije ipak je zamijenio mjestom inženjera za plaću od oko devet tisuća kuna. Na taj način nema mogućnosti utjecaja na svjedoke. No, na posao je bez obzira na nekoliko kaznenih progona, posebno zbog jeftine prodaje HEPove struje, morao biti vraćen. 'To je ustavna kategorija da se nitko ne može smatrati krivim dok mu pravomoćnom presudom nije utvrđena kaznena odgovornost, a isto tako mora biti kazna zatvora veća od šest mjeseci', rekao je odvjetnik Šerić.

U svom priopćenju tako objašnjava i sam HEP. Nakon niza afera ovakvi slučajevi nisu rijetki. Akteri iz Podravke sami su dali otkaze. Uprava čeka sudsku zadovoljštinu kako bi pokrenuli postupak za nastalu štetu. HAC je brzopotezno Prskalu, Legcu i Kanđiji dao izvanredni otkaz zbog nedolazaka na posao, a bili su uhićeni. Sada se tuže.

'Sva ta dokumentacija postoji, ona je prošla sve razine provjera i koordinacija unutar protokola Vladinog donošenja odluka, ali iz nepoznatog razloga, a vjerojatno zbog izostanka političke volje u konačnici to ostavljeno na čekanju', rekao je Esad Čolaković iz Udruženja menadžera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene