Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio odvjetnik

Ivan Mravak dobio policijsku zaštitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak dobio je policijsku zaštitu, potvrdio je večeras njegov odvjetnik Branko Šerić.

Mravak je zajedno s bivšim potpredsjednikom vlade Damirom Polančecom i bivšim čelnikom šibenskoga TLM-a Ivanom Koštanom osumnjičen da je HEP oštetio za 600 milijuna kuna. Procjena odgovarajućih službi je bila da je njegov život ugrožen, da li život njegov ili njegove obitelji, pa je zato i dobio policijsku zaštitu', izjavio je Mravkov branitelj Branko Šerić za javnu televiziju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hoće li svijet postati sigurniji ili slijede novi teroristički napadi? Slika nije dostupna Bombaš samoubojica Indonezija: U napadu na džamiju u policijskoj postaji 17 ranjenih

Dodao je i kako pozdravlja zahtjev USKOK-a da se istraži odavanje dijelova tajnoga iskaza u predmetu HEP medijima. 'Pridružujem se istrazi USKOK-a i ja bih molio, volio i tražio da se ispitaju svi sudionici postupka, a ja sam osobno spreman i na poligraf da se vidi da nisam ja', rekao je Šerić.

USKOK je jučer izvijestio da će od policije zatražiti kriminalističko istraživanje zbog objavljivanja dijelova tajnog iskaza jednog od okrivljenika u predmetu HEP, ponajprije radi otkrivanja tko ih je plasirao u javnost i time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne.

>> Ivan Mravak otkazao punomoć odvjetniku Anti Nobilu

Mravak je iz zatvora u Remetincu pušten prije 10 dana nakon što je sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskog suda udovoljila zahtjevu USKOK-a i ukinula mu istražni zatvor u kojem je bio od srpnja ove godine. Tada je njegov odvjetnik Šerić kazao da istrage o svim nepravilnostima koje se Mravku stavljaju na teret teku i dalje te da se u konačnici mogu očekivati i iznenađenja. Dodao je da će Mravak i dalje biti na raspolaganju USKOK-ovim istražiteljima.

Mravka se tereti i da je povratniku iz Australije Radi Buljubašiću omogućio da četiri godine ne radi, a prima plaću te da po povlaštenoj cijeni kupi stan. Taj je slučaj u djelokrugu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva, a ne USKOK-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene