Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REAKCIJE POLITIČARA

Petrov: "Ovo što se sada događa je poput serije 'Život na sjeveru'. Hrvatska se vodi na principu autopilota"

Božo Petrov i Miro Bulj (Foto: Dnevnik.hr)
Božo Petrov i Miro Bulj (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Božo Petrov i Miro Bulj (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Pljušte reakcije političara nakon što je Ante Ramljak jučer dao ostavku na mjesto Vladinog povjerenika za Agrokor.

Predsjednica stranke Glas Anka Mrak Taritaš ustvrdila je u srijedu da je Ante Ramljak, koji je podnio ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor, zapravo preuzeo odgovornost premijera Andreja Plenkovića koji je, rekla je, imao dva tjedna da nešto kaže i odluči, a sada se našao u situaciji da sanira štetu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Jačanje hrvatskih snaga Plenković otkrio novi potez vojske nakon Rafalea: "To je ključni veliki projekt " Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora

"Imate nekih situacija u životu koje su 'win-win', a postoje situacije koje su 'lose-lose'. Ova situacija u životu 'lose-lose' vezana je uz našeg premijera Andreja Plenkovića. Kada preuzmete odgovornost i budete premijer jedne države, odnosno predsjednik jedne vlade, onda morate preuzeti odgovornost za slikanje, i za lijepe stvari i za ružne stvari. Jednako tako trebate predvidjeti nekoliko scenarija. U ovom scenariju ništa neće biti dobro. Ramljak je zapravo preuzeo odgovornost premijera koji je imao dva tjedna da nešto kaže i odluči, a on se sada našao da zapravo sanira štetu i sanirat će je", komentirala je Mrak Taritaš na upit novinara na Glasovoj konferenciji za novinare uoči sjednice zagrebačke Skupštine.

Mišljenja je i da cijela ta situacija neće završiti dobro.

"Ako nešto od početka krene loše, teško da će završiti dobro. Ova cijela priča je krenula loše, obavijena velom tajne i otvarao se problem na problem, a zapravo još uvijek ne vidimo nikakav rezultat. Prošlo je deset mjeseci i trebali bismo ga već vidjeti, a nismo", kazala je Mrak Taritaš.

Vrdoljak: "Restrukturiranje ne smije ovisiti o jednom čovjeku"

U povodu najnovijih događanja u Agrokoru oglasio se i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

„Proces restrukturiranja Agrokora ne smije ovisiti o jednom čovjeku i nepotrebne mrlje koje su bačene na cjelokupni postupak ne smiju u drugi plan gurnuti cilj nagodbe – to svakako nisu rejtinzi političkih stranaka, nego zaštita hrvatskog gospodarstva u cjelini, zaštita industrijske proizvodnje te zaštita radnih mjesta u Hrvatskoj. S ovako osjetljivim postupkom nema odugovlačenja i nedopustivo je skretanje pažnje na teme koje u konačnici nemaju direktan utjecaj na tisuće malih i srednjih dobavljača i desetke tisuća hrvatskih radnika“, poručuje Ivan Vrdoljak. 

Sinčić: "Pozivamo Plenkovića da podnese ostavku"

Situaciju u Agrokoru na presici je komentirao i čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić. "Premijer nema odgovore na pitanja, skriva se od javnosti... Ja ga pozivam da dođe u Sabor i zbog širenja političke korupcije tražimo od vlade premijera Andreja Plenkovića da da neopozivu ostavku", kazao je Sinčić.

"Savjetujem ministru Božinoviću da drži Ramljaka i ekipu oko njega na oku da nam se opet ne dogodi London", poručio je Sinčić na Facebooku.

"Plenković je šutnjom izazvao paralizu"

Prvi čovjek Mosta Božo Petrov pozvao je premijera Plenkovića da "izađe iz utvrde"

 "Što se tiče gospodina Ramljaka, mislim da je potpuno jasno da je njegova pozicija postala neodrživa, nakon skandala s plaćama savjetnika. On je šegrt Martine Dalić, a ona nije izbor HDZ-a već Andreja Plenkovića. Plenković je šutnjom samo izazvao paralizu. Odluka se trebala donijeti prije 15 do 20 dana, o tome što će se raditi u Agrokoru i tko će zamijeniti gospodina Ramljaka. Pozvao bih predsjednika Vlade da napokon izađe iz svoje utvrde i više ne izaziva nestabilnost te donese odluku i da ime novog povjerenika kako ne bi trpjeli dalje štetu.Martina Dalić i Ante Ramljak su tandem koji je izabran od Andreja Plenkovića. Po meni trebaju odstupiti i ona i on. Ovo što se događa posljednjih dana, ja bih usporedio sa serijom 'Život na sjeveru'. Sjetite se samo tih fantastičnih likova. Ne očekujem da će procesi u Agrokoru biti usporeni ili loše odrađeni, bez obzira tko će ih voditi, jer zna se tko upravlja tim procesima. Tu glavnu riječ imaju povjerenici“, kazao je Petrov.

Ustvrdio je kako se Hrvatska zadnjih 15 do 20 dana vodi „po principu autopilota“.

"Vrijeme je da se počnu donositi odluke. Martina Dalić je osoba od osobnog povjerenja Andreja Plenkovića i on je to tako jasno i prikazao. Hrvatska se zadnjih 15 do 20 dana vodi po principu autopilota", rekao je na kraju Petrov.

Bulj: "Dalić je odavno trebala otići"

Njegov stranački kolega Miro Bulj kazao je kako je Martina Dalić u sukobu interesa te je već odavno trebala otići.

Doveo je u vezu i ostavku bivše predsjednice Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa Dalije Orešković s Martinom Dalić.

"Trebamo vidjeti smije li premijer smijeniti Martinu Dalić, jer je dosad premijerka bila Dalić, a ne Plenković", kaže Bulj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene