Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslaganja

Raskol u Mostu: Splitski gradski vijećnik napustio stranku, nema ga na listi za Sabor

Josip Markotić
Josip Markotić Foto: Duje Klarić/Cropix
Nezadovoljstvo u splitskom ogranku stranke Most kulminiralo je nakon što se gradski vijećnik Josip Markotić nije našao na listi za Sabor.

U ogranku stranke Most došlo je do raskola nakon što se na listi za Sabor nije našao Josip Markotić, inače njihov zastupniku u splitskom Gradskom vijeću. Odlučeno je da će Markotić u Splitu nastaviti djelovati kao nezavisni zastupnik.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Izbori u Hrvatskoj Rezultati izbora: Obrađeno više od 99 posto biračkih mjesta, HDZ-u 61 mandat, Rijeke pravde na 42

Pročitajte i ovo Otkazivanje operacija - 1 neradni dan Bolnice odgađaju operacije i preglede na dan izbora: "Nemaju pravo na to! Ovo je krajnje bezobzirno"

Most sada u gradu pod Marjanom predstavlja Tihomir Galić i on je jedini predstavnik te stranke u Gradskom vijeću.

Do raskola je došlo zbog nezadovoljstva sa slaganjem liste u 10. izbornoj jedinici. Kako je stranačka središnjica skrojila listu, Tihomir Galić na njoj je na četvrtom mjestu, a prioritet u toj jedinici imao je Ante Kujundžić, kao drugi na listi, odmah iza nositelja Bože Petrova. Markotić kao jedan od najpoznatijih splitskih mostovaca, tako je ostao bez mjesta na popisu, piše Dalmatinski portal.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene