Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Može li proći u Saboru?

Most predstavio prijedlog zakona koji bi građanima omogućio energetsku neovisnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most je u Rijeci predstavio zakon o samoopskrbi električnom energijom iz obnovljivih izvora.

Riječ je o jednom u nizu zakonskih prijedloga, u okviru mjera pod nazivom "pokret ostanka". Cilj je ovog zakona prenamjena novca od vaučera za struju za ugradnju mikrosolara najpotrebitijim građanima.

Pročitajte i ovo Srušio se most u Baltimoreu - 4 tragedija u Baltimoreu Šestorica radnika pala s mosta koji se urušio u rijeku: "Ne vjerujemo da ćemo ih pronaći žive" Nesreća u Baltimoreu Traje potraga za nestalima "Ovo je nezamisliva tragedija": Joe Biden najavio posjet Baltimoreu, a brod koji je izazvao rušenje mosta već je sudjelovao u jednoj nesreći

Proizvodnja i potrošnja obračunavale bi se jednom na godinu, a građani bi plaćali razliku. Ovim modelom, prema riječima Mosta, svi građani koji koriste mikrosolare postaju energetski neovisni.

"Automatski taj zakon može pomoći i siromašnim obiteljima ne samo da im se plate drva za ogrjev nego da cijele godine proizvode pa će im potrošnja biti manja. Taj zakon može pomoći svim građanima, za sedam do osam godina vi ćete moći za sebe proizvoditi i zarađivati", ističe čelnik Mosta Božo Petrov.

"Ako ste proizveli 8000 kilovatsati, a potrošili 8500 kilovatsati, vi platite samo tih 500 na kraju godine", pojašnjava njegov kolega iz stranke Ante Čikotić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene