Uoči današnjeg posjeta premijera Andreja Plenkovića Metkoviću, nekolicina prosvjednika postavila je više transparenta s porukama upućenima premijeru.


Među njima se ističu: "Dobro nam došli u provincijski Metković gosp. lideru" te "Plenkoviću jesi doveo Pupovca i Sauchu".

Vezani članci Slika nije dostupna Nikola Grmoja skočio s Mosta Franje Tuđmana Slika nije dostupna Bitka za Metković: Ujdur i Milan ne prestaju s prepucavanjima

U policiji ističu kako su netočni pojedini medijski napisi da je transparent oduzet jednom prosvjedniku te navode da zbog transparenta nitko nije priveden. Kažu kako su utvrdili kako transparent nije uvredljvog sadržaja, ali su  jednog od prosvjednika upozorili kako ga ne smije postavljati na prometni znak.

Policija: "Transparent nije oduzet"

"Obzirom na netočne medijske napise, obavještavamo Vas da su policijski službenici PP Metković danas oko 13.30 sati, provodeći mjere osiguranja boravka štićene osobe, u Metkoviću, zatekli muškarca (1991.) u namjeri postavljanja transparenta na prometni znak.

Policijski službenici utvrdili su da navedeni transparent nije uvredljivog sadržaja, ali je muškarac upozoren da postavljanjem transparenata na prometni znak čini prekršaj iz čl. 14. ZSPC te postupa suprotno odredbama Zakona o cestama, nakon čega se muškarac udaljio.

Napominjemo da navedeni transparent od spomenute osobe nije oduzet niti je osoba privedena u službene policijske prostorije", navodi se u priopćenju Ureda glavnog ravnatelja policije.

Most: "Udar na slobodu govora"

O svemu se oglasio i Most koji također tvrdi da su prosvjedniku oduzeti transparenti, a postupanje policije ocijenili su kao "udar na slobodu govora".

"Tijekom današnjeg posjeta premijera Andreja Plenkovića Metkoviću dogodio se očiti udar na slobodu govora. Naime, skupina građana je pred premijerov dolazak postavljala transparente kojima su željeli iskazati svoje nezadovoljstvo njegovim izjavama i politikom, zbog čega je policija uzela podatke jednog od prosvjednika te mu oduzela transparente. Također, od mladića su zatražili da otkrije sve lokacije na kojima su transparenti postavljeni te su i oni uklonjeni. Niti jedan transparent nije sadržavao poruke uvredljivog sadržaja, zbog čega Most nezavisnih lista osuđuje ovakvo postupanje policije i pozivamo na poštivanje demokratskih načela i prava građana na izražavanje svog mišljenja", poručuju iz Mosta.

„Jedino neprimjereno u današnjoj situaciji jest postupanje policije koja nije imala razloga oduzimati transparente mladima, jer apsolutno ničime nisu vrijeđali Andreja Plenkovića niti bilo koga drugoga. Osuđujem ovaj postupak i pozivam nadležne institucije da ispitaju na temelju čega su prosvjedniku oduzeti transparenti i zapisani osobni podaci i da obavijeste javnost tko je policajcima dao naredbu za to“, izjavio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.