Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštra reakcija

Most o nepostojećem penalu: "Sad je dosta, vrh HNS-a mora otići"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Mostu je ovog vikenda baš svima postalo jasno što se dogodilo s hrvatskim nogometom

Most nezavisnih lista osvrnuo se na nepostojeći penal za pobjedu Dinama u Vinkovcima koji su mnogi prozvali vrhuncem sudačkih pogrešaka u HNL-u.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

Kažu kako je ovog vikenda baš svima postalo jasno što se dogodilo s hrvatskim nogometom.

"Reakcija Dinamovih navijača koji su bili prisutni dvojbenoj pobjedi njihove momčadi u Vinkovcima nakon sramotno dosuđenog kaznenog udarca najbolje pokazuje koliko Hrvatskoj trebaju promjene i koliko ih hrvatsko društvo zaslužuje. Jučer su pokazali kako se bori za svoj klub, kako se voli sport i koliko drže do pravde i poštenja. Pobjedu svog voljenog kluba doživjeli su kao poraz i simbolički su vratili dresove svojim ljubimcima koji nisu zaslužili pobjedu na pošten i sportski način", poručuju iz Mosta.

Članovi Mosta tvrde kako su se ovakvi scenariji mogli gledati i na drugim hrvatskim stadionima.

"Nadali smo se da će doći trenutak kada će se nogomet vratiti navijačima. Taj trenutak dogodio se upravo jučer, hrvatski nogomet više ne može čekati. Most je cijelo vrijeme ukazivao na taj problem, samo prošle jeseni održali smo dvije konferencije za medije na tu temu. A sada je stvarno dosta", kažu iz Mosta.

Kažu kako je došlo vrijeme da čelnici HNS-a zajedno s članovima Izvršnog odbora i članovima skupštine podnesu neopozive ostavke.

"Od njih očekujemo da se doživotno izuzmu iz svih tijela HNS-a. Ovime ne odbacujemo krivnju političkih struktura za stanje u hrvatskom nogometu. One su svo vrijeme dio problema, a ne rješenje koje građani od nas traže. I baš zato što je politika pridonijela tome problemu mora ponuditi rješenje. Zato želimo preuzeti odgovornost i zajedno s navijačima i sportskim djelatnicima izgraditi pravedan sustav u kojem će i igrači i navijači i sportski djelatnici s ponosom odlaziti za nogometne utakmice. Stoga, zahtijevamo ostavke čelništva Hrvatskog nogometnog saveza i pozivamo na dijalog sve uključene strane u cilju izgradnje i provedbe zakonodavnog okvira koji će omogućiti depolitizaciju sporta i stati na kraj interesima pojedinaca koji su privatizirali hrvatski sport", navodi se u priopćenju Mosta kojeg potpisuju Miro Bulj, Nikola Grmoja, Robert Pauletić, Ivana Ninčević Lesandrić, Maro Kristić, Ines Strenja Linić, Petra Mandić, Natko Felbar, Marko Sladoljev i Antonio Pešut.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene