Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika šteta

Moslavina se i dalje muči s posljedicama oluje, ljudi su ogorčeni: "Odsječeni smo, kao da ne živimo u 21. stoljeću"

Aktualno Galerija Proglašena prirodna nepogoda - 1 Proglašena prirodna nepogoda - 1 Foto: DNEVNIK.hr Proglašena prirodna nepogoda - 2 Proglašena prirodna nepogoda - 2 Foto: DNEVNIK.hr Proglašena prirodna nepogoda - 3 Proglašena prirodna nepogoda - 3 Foto: DNEVNIK.hr Proglašena prirodna nepogoda - 4 Proglašena prirodna nepogoda - 4 Foto: DNEVNIK.hr +5 Proglašena prirodna nepogoda - 5 Galerija 1/10 >>
Osim u Slavoniji, posljedice oluje itekako osjete u Moslavini. Najteža je situacija u naseljima kod Kutine. Brojna kućanstva prisiljena su bacati hranu, a u mnogima još uvijek nema ni vode. Priču donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Dok se krave odmaraju na suncu, i ne znaju kroz koje drame prolaze njihovi vlasnici da bi one imale sve što im je potrebno. Obitelj Bojanac već je devet dana bez vode i struje.

"Krave nisu dojene 24 sata dok nismo probili cestu da dođemo do trgovine da kupimo agregat“, objasnio je Borko Bojanac iz Kutine.

Nisu dehidrirale zahvaljujući vatrogascima koji cisternu pune vodom.

"Jako je kritično stanje za nas koji imamo ovako lijepe životinje, nitko nas nije iz Grada Kutine pitao kako nam je", nastavio je Bojanac.

Muku muče jer kvari im se hrana u hladnjaku. Meso su odnijeli u drugo selo kako se ne bi pokvarilo.

Pročitajte i ovo Požar na Čiovu - 10 Sve službe na terenu VELIKA GALERIJA Vatrena stihija bjesni na Čiovu, snimke iz zraka su zastrašujuće

Marija Đuroković morala je isprazniti svoj hladnjak jer je osam dana bez struje. Struja je došla jučer nakon priloga Dnevnika Nove TV, ali ne u punoj snazi.

"Nema struje, peć nema struje, bojler sam upalila noćas oko pola 12. Frižider mi nekad radi, nekad ne", požalila se.

Električne vodove vežu i za drveće. To je privremeno rješenje, za trajno će trebati još desetak dana. Radnik HEP-a Davor Poljak rekao je da se snalaze kako mogu, a cilj im je da svako domaćinstvo dobije struju.

Cesta je danima bila zakrčena. Nisu mogli ni do trgovine. Mještani kažu da im nije jasno zašto ih nitko nije obišao.

Pročitajte i ovo Požar na Čiovu i dalje aktivan - 9 dim došao do korčule FOTO/VIDEO Teška noć pred vatrogascima na Čiovu: "Nadamo se da ćemo izdržati do jutra, a onda opet krećemo punom snagom. Morat ćemo tražiti pomoć s mora"

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine, na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV osjeća li se odgovornim, rekao je da se uvijek tako osjeća za sve što se događa na području Kutine.

"Praktički urgiram kod svih tvrtki gdje je to moguće i ne bježim od te moralne odgovornosti za situaciju na Gojlu", dodao je.

Situacija je, kažu ljudi, neizdrživa. "Odsječeni, kao da ne živimo u 21. stoljeću. Ovo nije normalno, nikad nije bilo tako", rekao je Robert, dok je Mirko kratko rekao: "Boli njih sve briga, kako bi čovjek rekao."

I prije oluje u naselju Gojlo kod Kutine teško se živjelo. Neki su dijelovi bez asfalta i gradske vode. Sad bez struje ne mogu upaliti ni pumpe. Vodu bi, kroz projekt aglomeracije, trebali dobiti do kraja godine.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene