Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor kod Putina

Hrvatska u Rusiju izvozi 154 milijuna dolara robe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska premijerka Jadranka Kosor svečano je u Moskvi otvorila predstavništvo Hrvatske gospodarske komore, a nakon toga je počela razgovore s ruskim premijerom Vladimirom Putinom o gospodarskim temama.

Kosor je na svečanom otvaranju predstavništva kazala da će ured Hrvatske gospodarske komore zasigurno dodatno zbližiti dvije prijateljske zemlje, te je zahvalila ruskim prijateljima na otvorenim vratima za realizaciju ovog važnog projekta, priopćeno je iz hrvatske vlade.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin na sastanku u Moskvi Plan od 12 točaka Zbog ovoga će Putinu pasti mrak na oči: Ukrajinski dužnosnik objavio što Kijev planira nakon povratka Krima Vladimir Putin Optužbe za ratni zločin Nervoza u Moskvi nakon naloga za Putinovo uhićenje: "Bilo kakva pomoć trebala bi biti kažnjiva"

Kosor je isto tako zahvalila Komori i njezinim djelatnicima na upornosti te cijeloj hrvatskoj poslovnoj zajednici u Moskvi poželjela puno uspjeha u promicanju i konkretizaciji svih potencijala za suradnju između Hrvatske i Rusije.

Hrvatska premijerka istaknula je da se hrvatski izvoz u Rusiju povećava i dodala da je robna razmjena između dviju zemalja dosegla nešto više od dvije milijarde dolara. Od toga se samo 154 milijuna dolara odnosi na hrvatski izvoz u Rusiju, rekla je Kosor, priopćeno je iz vlade. Kosor je napomenula da je otvaranje ovog ureda vezano uz njezin treći susret s premijerom Putinom u posljednjih godinu dana.

>> Kosor ide u Rusiju: 'Kasnimo 20 godina!'

Očekuje se da će Kosor i Putin u subotu nastaviti razgovore iz ožujka ove godine o uključivanju Hrvatske u projekte Družba Adria i Južni tok te o osnivanju zajedničke tvrtke Gazproma i Plinacroa koja bi bila u 50 postotnom vlasništvu tih dviju tvrtki. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene