Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najnoviji podaci

Strašna sezona: Zračne snage MORH-a dosad gasile više od 100 požara, pogledajte gdje je gorjelo najviše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dosadašnjem dijelu protupožarne sezone, zaključno s ponedjeljkom, 29. kolovoza, protupožarne zračne snage Oružanih snaga RH gasile su 102 požara u osam različitih županija.

Od početka druge faze protupožarne sezone pa sve do ponedjeljka 29. kolovoza, protupožarne zračne snage Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju 102 požara u više županija, a izvršeno je 5682 leta, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Trideset požara zračne snage OS RH gasile su u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 24 u Zadarskoj županiji, 21 u Šibensko-kninskoj županiji, 12 u Istarskoj županiji, sedam u Ličko-senjskoj županiji, pet u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, dva u Primorsko-goranskoj županiji i jedan u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Na zadaćama gašenja požara u drugoj fazi protupožarne sezone izvršeno je 5682 leta, ostvareno je oko 841 sati naleta i izbačeno je oko 28.693 tona vode.

Pročitajte i ovo Ilustracija spašeni deseci ljudi Požar na 11. katu bolnice: Drama je počela u 4 sata ujutro...

Pročitajte i ovo Požar automobila, Ilustracija OČEVID U TIJEKU Gorjela dva automobila u Zagrebu: Brzom intervencijom požar ugašen

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je sedam puta i ostvario je oko 14 leta sa BZS Orbiter 3 u nadzoru visoko rizičnih područja za izbijanje požara.

Također, izvršeno je 49 protupožarnih izviđanja protupožarnim zrakoplovima u županijama priobalja.

Ukupno je u 2022. godini zaprimljeno 276 zahtjeva Hrvatske zatrogasne zajednice za gašenje.

Na navedenim zadaćama izvršeno je 6298 letova, ostvareno je oko 948 sati naleta, a izbačeno je oko 31.393 tona vode, priopćeno je iz MORH-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene