Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok za prijavu 10 dana

Uvijek ste htjeli raditi na moru, ali vam ne ide konobarenje? MORH je raspisao natječaj koji bi vas mogao zanimati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane raspisalo je u srijedu natječaj za ugovorni prijam 350 kandidata za vojnika/mornara u vojničku službu u trajanju od dvije godine.

Kandidati će biti raspoređeni u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti te mjestom službe sukladno potrebama OSRH-a. Početak je službe 14. svibnja 2019., a probni rad traje šest mjeseci, navodi se u priopćenju iz Ministarstva obrane.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna"

Posebni su uvjeti za prijam: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2019. godine te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

Prije prijma u službu u OSRH kandidati će proći odabirni postupak tijekom kojeg će oni koji nisu ispunili uvjete biti isključeni na temelju službenih podataka iz vojne evidencije, rezultata psihologijskih ispitivanja i zdravstvenih pregleda te drugih provjera prema propisima za prijam u djelatnu vojnu službu.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od 10 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Informacije o natječaju mogu se dobiti i na internetskoj stranici Ministarstva obrane, tel. 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Aktualno Koliko će koštati, tko to plaća i zašto ministri opet moraju u školske klupe: Ovo je sve što trebate znati o hrvatskom predsjedanju EU-om Vlada je usvojila akcijski plan gdje će izaslanstva spavati i tko će što plaćati (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Vlada je usvojila akcijski plan gdje će izaslanstva spavati i tko će što plaćati (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vlada je usvojila akcijski plan gdje će izaslanstva spavati i tko će što plaćati (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Vlada je usvojila akcijski plan gdje će izaslanstva spavati i tko će što plaćati (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vlada je usvojila akcijski plan gdje će izaslanstva spavati i tko će što plaćati (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Hrvatska Koliko će koštati, tko to plaća i zašto ministri opet moraju u školske klupe: Ovo je sve što trebate znati o hrvatskom predsjedanju EU-om 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene