Ročnici, ilustracija (Foto: Pixsell)
Ročnici, ilustracija (Foto: Pixsell) Foto: Pixsell

Ministarstvo obrane raspisalo je u srijedu natječaj za ugovorni prijam 350 kandidata za vojnika/mornara u vojničku službu u trajanju od dvije godine.


Kandidati će biti raspoređeni u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti te mjestom službe sukladno potrebama OSRH-a. Početak je službe 14. svibnja 2019., a probni rad traje šest mjeseci, navodi se u priopćenju iz Ministarstva obrane.

Vezani članci Vojska postavila šatore ispred Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Zagreb - 2 Vojska postavila šest šatora ispred Klinike Fran Mihaljević: Služit će umjesto čekaonica tijekom zime Predsjednik Zoran Milanović uručuje odlikovanja MORH odgovorio Uredu predsjednika: "Ovo što ste objavili samo je radna verzija"

Posebni su uvjeti za prijam: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2019. godine te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

Prije prijma u službu u OSRH kandidati će proći odabirni postupak tijekom kojeg će oni koji nisu ispunili uvjete biti isključeni na temelju službenih podataka iz vojne evidencije, rezultata psihologijskih ispitivanja i zdravstvenih pregleda te drugih provjera prema propisima za prijam u djelatnu vojnu službu.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od 10 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Informacije o natječaju mogu se dobiti i na internetskoj stranici Ministarstva obrane, tel. 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Koliko će koštati, tko to plaća i zašto ministri opet moraju u školske klupe: Ovo je sve što trebate znati o hrvatskom predsjedanju EU-om