Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

MORH prodajom Patrijinih oklopnjaka želi financirati svoje projekte.


Dužnosnici Ministarstva obrane ozbiljno razmišljaju o tome da se između 40 i 50 finskih borbenih oklopnih vozila AMV namijenjenih Hrvatskoj vojsci,a koje licencno proizvodi tvrtka Đuro Đaković iz Slavonskog Broda, proda trećim zemljama.

Vezani članci Borbeni avion, ilustracija - 1 Započeo proces evaluacije ponuda za nabavu aviona, ovo su zemlje koje su u igri Vojska postavila šatore ispred Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Zagreb - 2 Vojska postavila šest šatora ispred Klinike Fran Mihaljević: Služit će umjesto čekaonica tijekom zime

>> Finska: Menadžer Patrije uhićen zbog podmićivanja hrvatskih dužnosnika

Na taj bi se način, dobilo nešto više od 300 milijuna kuna koje bi se moglo iskoristiti za početak opremanja Hrvatske ratne mornarice ophodnim brodovima, dovršetak svih predviđenih radova na izgradnji smještajnih i infrastrukturnih objekata petrinjske vojarne te izgradnju novih skladišnih prostora za smještaj ubojnih sredstava i slično.

Vijest je potvrdio za defender.hr visoko pozicionirani dužnosnik Ministarstva obrane. Podsjetimo, MORH je sklopio ugovor s finskom Patrijom o nabavi 126 borbenih oklopnih vozila AMV u vrijednosti 182 milijuna eura.