Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljno razmišljaju o tome

MORH prodaje Patrijine oklopnjake, a novac ide u gradnju brodova HRM-a?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MORH prodajom Patrijinih oklopnjaka želi financirati svoje projekte.

Dužnosnici Ministarstva obrane ozbiljno razmišljaju o tome da se između 40 i 50 finskih borbenih oklopnih vozila AMV namijenjenih Hrvatskoj vojsci,a koje licencno proizvodi tvrtka Đuro Đaković iz Slavonskog Broda, proda trećim zemljama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bez konkretnih brojki Patria izvan stroja: MORH ni nakon dva tjedna ne otkriva kolika je šteta na oklopnom vozilu, protiv vojnika najavljene sankcije Incident u Petrinjskoj vojarni: Ilustracija - 1 Otkrio Dnevnik Nove TV Pokrenuta istraga zbog oštećenja oklopnog vozila u petrinjskoj vojarni: Je li bilo ljudske pogreške?

>> Finska: Menadžer Patrije uhićen zbog podmićivanja hrvatskih dužnosnika

Na taj bi se način, dobilo nešto više od 300 milijuna kuna koje bi se moglo iskoristiti za početak opremanja Hrvatske ratne mornarice ophodnim brodovima, dovršetak svih predviđenih radova na izgradnji smještajnih i infrastrukturnih objekata petrinjske vojarne te izgradnju novih skladišnih prostora za smještaj ubojnih sredstava i slično.

Vijest je potvrdio za defender.hr visoko pozicionirani dužnosnik Ministarstva obrane. Podsjetimo, MORH je sklopio ugovor s finskom Patrijom o nabavi 126 borbenih oklopnih vozila AMV u vrijednosti 182 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene