Nakon što je Ured predsjednika Zorana Milanovića poslao priopćenje u kojem optužuje ministra obrane Banožića za zlostavljanje vrha vojske i neisplatu naknade vojnicima koji su pružali potporu njegovu uredu, stigao je odgovor iz Ministarstva obrane.


Iz ministarstva poručuju da predsjednikovo priopćenje "ponovno pokazalo koliko je Predsjednik Republike opsjednut ministrom obrane". Vraćaju lopticu i optužuju predsjednika za nepošitvanje zakona.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović ''sve koji se obraćaju ispred grabe'' pozvao da šute, a još ga nešto muči: ''Tko će upravljati Patriotom? Kondukteri ZET-a?'' Mario Banožić Banožić s Amerikancima razgovarao o ''ubojicama tenkova'' koje zagovara Milanović

"Zlonamjerne su i neistinite tvrdnje Zorana Milanovića u kojima ističe kako ministar obrane Mario Banožić nastavlja šikanirati vojni vrh i hrvatske vojnike te ugrožava djelovanje Oružanih snaga Republike Hrvatske.

 

Ministru Banožiću na prvom je mjestu dobrobit svakog pripadnika Hrvatske vojske i u postupanju se vodi isključivo zakonom. Nezakonita postupanja prakticira Predsjednik Republike koji zaobilazi i ne poštuje propisane procedure te time upravo on radi štetu pripadnicima Hrvatske vojske.

Kao što smo više puta naveli isplata naknada ne bi bila sporna da je zahtjev za angažiranjem hrvatskih vojnika došao službenim putem iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske u Kabinet ministra obrane što je jedino u skladu sa zakonom", piše u priopćenju.

"Drži se one Titove 'nemojte se držati zakona kao pijan plota'"

Iz MORH-a kažu kako u "ovom slučaju Zakon o obrani upravo provodi ministar obrane, a Predsjednik Republike kao pravi Titov gardista drži se one Titove 'nemojte se držati zakona kao pijan plota'".

Predsjednik Republike Zoran Milanović Milanović opet opleo po Banožiću: "Ministar obrane nastavlja zlostavljati vrh Hrvatske vojske"

"Dok je bio predsjednik Vlade Zoran Milanović imao je priliku ulagati u Hrvatsku vojsku, ali to nije činio, štoviše svojim zanemarivanjem naštetio je Hrvatskoj vojsci. Za razliku od tog vremena, Vlada predsjednika Andreja Plenkovića u Hrvatsku vojsku ulaže više nego što se ikada ulagalo, razvija Oružane snage i drži do standarda hrvatskih vojnika, a ne koristi Hrvatsku vojsku kao svoju privatnu igračku, što radi Milanović.

Kada ministra Banožića javno poziva za dilanje nekretnina, javno pozivamo Milanovića da se očituje o adaptaciji i ulaganju u državnu rezidenciju na Hvaru uoči njegova prvog ljetovanja kao predsjednika, koja je iznosila nekoliko stotina tisuća kuna. Zanimljivo je da Maja Đerek, to nije spomenula u svojim zviždačkim svjedočenjima.

Zoran Milanović Milanović ne da vojnicima u Ukrajinu, vlast optužio za korupciju: "Ako je pola toga istina, to je razlog za pad Vlade"

Droga, ilustracija Vojnicima koji su u siječnju bili pozitivni na droge prijeti izbacivanje iz sustava. Ali nitko ne odgovara na najvažnije pitanje - kako su došli do droge?

U ovom trenutku ministar obrane ne bi komentirao znakoviti izričaj kojim se Predsjednik koristi nazivajući ga ‘dilerom’. Ostavljamo javnosti da prosudi zašto je termin dilera tako blizak našem Predsjedniku", stoji u priopćenju MORH-a.dnje Zorana Milanovića u kojima ističe kako ministar obrane Mario Banožić nastavlja šikanirati vojni vrh i hrvatske vojnike te ugrožava djelovanje Oružanih snaga Republike Hrvatske", priopćio je MORH.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju