U more kraj Splita jučer je iscurilo gorivo. O svemu se danas oglasio MORH.


Snažan vonj i masnu mrlju u moru primijetili su Splićani u utorak oko 14 sati. Sve su prijavili nadležnima, a kako se brzo doznalo od od lučkog kapetana Željka Kuštere, onečišćenje mora teškim gorivom stiglo je s kopna.

Aktiviralo se uže zapovjedništvo Županijskog operativnog centra. Kuštera je rekao kako je odmah počelo čišćenje te postavljanje fizičkih barijera kako štetne tvari ne bi istekle izvan tog područja. Na terenu su bile sve službe među kojima predstavnici specijaliziranih tvrtki koje se bave saniranjem onečišćenja i predstavnici više tijela državne uprave kako bi proveli istražne radnje.

O svemu se danas oglasio MORH. Za Dnevnik Nove TV kažu kako je odmah nakon zaprimanja informacije Hrvatska ratna mornarica krenula provjeravati je li došlo do onečišćenja mora iz prostora vojarne u Lori.

"Ranije nije bilo pokazatelja koji upućuju na neispravan rad termoenergetskog postrojenja, u kojem se redovito nadzire i kontrolira količina goriva u spremnicima kao i tlak goriva.

Željana Grgić, Vlade Milanović i Mario Jurič VIDEO More u Splitu onečišćeno mazutom, građani bijesni: "Trebalo je nekakvo upozorenje, ovo traje pet - šest sati. Nisam doktor, ali ovo nije zdravo"

Onečišćenje iz Sjeverne luke Split VIDEO Crne čestice zagorčavaju im život: "Ne otvaramo prozore, ne sušimo robu vani i ne puštamo djecu"

Nakon što se pojavila informacija o onečišćenju mora, u jednom odvodnom šahtu u vojarni u Lori utvrđena je prisutnost male količine mazuta te je Hrvatska ratna mornarica odmah pristupila utvrđivanju razloga te prisutnosti. Trenutačno se radi na utvrđivanju je li navedeno onečišćenje mora povezano s postrojenjem u vojarni", odgovorili su na upit.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju