Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MORH kupio nova dva kanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugovor o nabavi dva nova protupožarna zrakoplova kanader CL 415 vrijedan 62 milijuna američkih dolara potpisan je u Zagrebu između hrvatskog Ministarstva obrane i kanadskog poduzeća Bombardier.

Ugovor su potpisali ministar obrane Berislav Rončević i predstavnik kanadskog poduzeća Bombardier John Gilmore, a novi zrakoplovi bit će Hrvatskoj isporučeni 2009. godine.

Pročitajte i ovo Kanader nesreća u Grčkoj VIDEO Kanader gasio požar, srušio se i eksplodirao: Oba pilota poginula kanader Dvije posade Hrvatska u pomoć poslala kanader: Gasit će požare u Grčkoj

Nakon potpisivanja ministar obrane izjavio je da je zadovoljan
ugovorom. U Europi je velika potražnja za tim zrakoplovima, a novi će kanaderi biti vrlo brzo isporučeni Hrvatskoj, rekao je. Najavio je za iduću godinu najam dva kanadera kao i nabavu tri protupožarna zrakoplova Air traktora.

I predstavnik Bombardiera Gilmore je izrazio zadovoljstvo, rekavši da su pregovori vođeni vrlo stručno i profesionalno.

Na novinarski upit kako komentira današnji štrajk upozorenja službenika i namještenika Zrakoplovno-tehničkog zavoda (ZTZ) u Velikoj Gorici, koji traže materijalni status kakav imaju djelatne vojne osobe u Zavodu, ministar Rončević je rekao da kolektivni ugovori vrijede za sve u sustavu pa i za njega kao ministra i sindikalne predstavnike ZTZ-a.

Treba dobro proučiti akte, rekao je Rončević odbivši reći da li će odgovoriti na zahtjeve o povećanju plaća djelatnika ZTZ-a.

Plaće možemo podići samo onoliko koliko je objektivno moguće, rekao je dodavši da je ove godine djelatnicima ZTZ-a već izvršena korekcija plaća.

Štrajkaši upozoravaju da djelatne vojne osobe imaju veću plaću od državnih službenika i namještenika u Zavodu, da imaju još i dodatak na plaću, te traže izjednačavanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene